Sınıf Öğretmenliği açık ara önde olmalı!

Sınıf Öğretmenliği açık ara önde olmalı!

Bundan sonraki öğretmen atamalarında Sınıf Öğretmenliğine toplam kontenjanın en az %25'i verilmelidir.

  Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz ay 40 bin öğretmen ataması gerçekleştirmiş ve 6 bin 100 civarında Sınıf Öğretmeni atanmıştı. Bu kontenjanın çok olduğunu iddia eden ve kendilerine haksızlık yapıldığını düşünen atama bekleyen branş öğretmenleri son haftalarda gruplaşma ve kutuplaşma ile Sınıf Öğretmenliği mezunlarını dışlamış ve ek atama-Şubat ataması için kendi başlarına hareket etmeye başlamışlardır.

 Yapılan etkinlik ve eylemlerde Sınıf Öğretmenleri dışlanmış, sadece branşçılara kadro talebi gündeme gelmiştir. 2012 ve 2013 yıllarında 4+4+4 eğitim sistemi getirilerek Sınıfçı kadroları branşçılara peşkeş çekilmiştir. Bugün Sınıfçıların ellerinden alınan kadrolar ile atanan branşçılar 2009 ve önceki yıllarda çok büyük alımlar yapılan Sınıf Öğretmenliğine bugün çok fazla kontenjan verildi diye ortalığı bir birine katıyorlar.

 Değerli öğretmenler, öğretmen adayları ve eğitimciler! Eğitimin yapı taşı Sınıf Öğretmenleridir. Bundan sonra yapılacak tüm atamalarda minimum %25 kontenjan sınıf öğretmenliğine verilmelidir. Geçtiğimiz ay yapılan 40 bin atama kapsamında 6 bin Sınıf Öğretmeni atanmış, daha fazla atama olması gerekirken Sınıf Öğretmenliğinin hakkı gasp edilmiştir.

 Mebpersonel.com branşçıların kutuplaşma ve gruplaşma yaratarak Sınıf Öğretmenliğini dışlayıcı ve öğretmen adaylarını bir birine düşüren provakatif eylemlere kesinlikle destek vermeyecek, elinden geldiği kadar engel olacak ve durdurmaya çalışacaktır.


Bu yazı/haberin tüm hakları Mebpersonel.com'a aittir. İzinsiz herhangi bir şekilde kopyalanamaz, dağıtılamaz, değiştirilemez, yayınlanamaz. İzinsiz ve kaynak belirtilmeksizin kopyalama ve kullanımı yapılamaz. İhlal edenlere yasal takip uygulanır.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.