Son 7 Atamada Branş Bazında Kontenjanlar ve Yüzdelik Dilimler

Son 7 Atamada Branş Bazında Kontenjanlar ve Yüzdelik Dilimler

MEB'in gerçekleştirdiği son 7 öğretmen atamasında branş bazında kontenjanlar ve yüzdelik oranlar...

 Milli Eğitim Bakanlığı, 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için ilana çıktı. İlan, bugün İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından yayınlandı. Yüz binlerce atama bekleyen öğretmeni ilgilendiren duyuru bakanlığın resmi web sitesinde yayınlandı.
 
 Atama bekleyen öğretmenler, atama takvimi, mülakat, mülakat merkezleri gibi konular ve branş bazında kontenjanları merak ediyordu. Yayınlanan kontenjanlar önceki atama dönemleri de düşünüldüğünde bir kaç branş hariç sürpriz yaratmadı.

 Branş bazında kontenjanlar ile birlikte bazı branşlarda toplam pastadan alınan pay düştü, bazı branşlarda ise yükseldi. Örneğin, bir önceki atama dönemine göre Bilişim Teknolojileri, Fen Bilgisi Öğretmenliği, Görsel Sanatlar, Sınıf Öğretmenliği ve Türkçe Öğretmenliği için ayrılan pay arttı; Almanca öğretmenliği, İlköğretim Matematik öğretmenliği, İngilizce öğretmenliği, Tarih öğretmenliği ve Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği branşlarına ayrılan pay azaldı.

 Atama bekleyen öğretmenlerin kendi branşlarının durumunu daha net görmesi açısından Mebpersonel olarak son 7 atama dönemini sizler için hazırladık.
(Son 4 atama dönemi sözleşmeli istihdam tipi olarak gerçekleşmiştir.)

Son 7 Atamada Branş Bazında Kontenjanlar ve Yüzdelik Dilimler

Mebpersonel.com / Özel Haber
 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.