Sosyal Bilgiler ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak?

Sosyal Bilgiler ÖABT sonuçları ne zaman açıklanacak?

Sosyal Bilgiler ÖABT için sonuçlar ne zaman açıklanacak, atamalar ne zaman yapılacak?

  Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yaklaşık 35 bin 500 öğretmenin atamasını gerçekleştirdi. Planlanan 37 bin öğretmenden 1500'ü eksik olmak üzere atamalar gerçekleştirildi. Sosyal Bilgiler öğretmenliği ve coğrafya öğretmenliği için atamalar yapılamadı.

 12 Temmuz'da ÖSYM tarafından gerçekleştirilen Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi(ÖABT), Sosyal Bilgiler öğretmenliği ve Coğrafya öğretmenliği için dava açılmıştı. Açılan dava sonucunda Coğrafya öğretmenliği için durum belli oldu, mahkeme açılan davayı reddetti, sorular iptal edilmedi. MEB müsteşarı Yusuf Tekin resmi twitter adresinden yaptığı açıklamada bayramdan sonra Coğrafya öğretmenleri için tercihlerin alınacağını ve atamaların yapılacağını açıkladı.

 Sosyal Bilgiler öğretmenliği için ise hala mahkemeden karar bekleniyor. Bu branş ile ilgili olarak soruların iptal edilmesi veya iptal isteminin reddedilmesi gibi bir sonuç henüz yok. Bayram tatili olduğu için de süreç 9 gün daha aksamış olacak. Coğrafya öğretmenlerinin atamasının 10 Ekim'e kadar yapılması bekleniyor. Sürece göre Sosyal Bilgiler öğretmenleri de Ekim ayının sonları veya Kasım ayının başlarında ancak atanabilecek.

 Mahkeme karar verdiğinde durumu ve süreci sizlerle paylaşacağız. Her iki branş öğretmenlerinin de atamasının bir an önce yapılması dileği ile ...

Mebpersonel.com / Özel HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.