Sosyal Bilgiler Öğretmenleri hakkında önerge

Sosyal Bilgiler Öğretmenleri hakkında önerge

İstanbul milletvekili Celal DİNÇER, Sosyal Bilgiler Öğretmenlerinin durumu hakkında önergede bulundu.

 İstanbul milletvekili Celal DİNÇER önergesinde, şu konulara değindi.

 
2014 KPSS sınavına yaklaşık 23 bin Sosyal Bilgiler branşı öğretmen adayı katıldığını belirterek, öğretmen alımlarında yeterince kadro verilmemesi nedeniyle atamalar kısıtlı kalmakta, özellikle doğu ve güneydoğu bölgelerimizde sosyal bilgiler branşındaki dersler branş dışı ücretli öğretmenler tarafından verilmeye çalışıldığını ileri sürdü.
 
1. Doğu ve Güneydoğu Bölgelerimizde Sosyal Bilgiler branşında görev yapan öğretmen sayısı ne kadardır? Bu branşta görevlendirilen “ücretli öğretmen” sayısı kaçtır? 2015 Yılı itibariyle Sosyal Bilgiler branşında öğretmen açığı ne kadardır?
 
2. Doğu ve Güneydoğu Bölgelerimizden başlanmak üzere, ücretli öğretmenler vasıtasıyla kapatılmaya çalışılan öğretmen açığının kadrolu öğretmenlerle kapatılması amacıyla başlatılan bir çalışmanız var mıdır? Yoksa böyle bir çalışma yapmayı düşünüyor musunuz?
 
3. Sosyal Bilgiler branşında her geçen gün artan mezun işsiz sayısını dikkate alarak üniversitelerin ilgili bölümle ilgili öğrenci atımlarının planlanması amaçlı bir çalışmanız var mı? Bu konuda bir çalışma yapmayı düşünüyormusunuz?
 
4. Öğrencilerin geleceğe iyi hazırlanması için önemli bir etkisi olan Sosyal Bilgiler branşında ders saatlerin arttırılması gerektiği konusunda bir çalışmanız varımdır? Yoksa bu konuda uzmanların da katıldığı bir çalışma yapmayı düşünüyormusunuz?

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.