Sözleşmeli öğretmen atama sonuçlarının açıklanma tarihi

Sözleşmeli öğretmen atama sonuçlarının açıklanma tarihi

Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları 7 Şubat'ta açıklanacak. On binlerce öğretmen adayının gözü kulağı perşembe günü Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi sitesinden açıklanacak. Tarih net ama saat konusunda henüz net bir bilgi yok. Bu nedenle adaylar "Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları saat kaçta açıklanır?" sorusuna yanıt arıyor.

Sözleşmeli öğretmenler nefeslerini tuttu 7 Şubat Perşembe gününü bekliyor. Öğretmen adayları için büyük gün geldiğinde gözler sabah saatlerinden itibaren MEB'de olacak. Perşembe günü canlı kura çekimi yapılacak ardından da resmi sonuçlar için heyecanla beklenecek. Fakat büyük gün geldiğinde saat konusu mühim bir yer tutacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI SAAT KAÇTA AÇIKLANIR?

Sözleşmeli öğretmen atama sonuçlarının saat kaçta açıklanacağına dair resmi bir duyur geçilmiş değil. Geçen yıl temmuz ayında gerçekleşen atamalarda sabah saat 10.00'da canlı kura çekilişi yapılmış resmi sonuçlar 13.00'te belli olmuştu. Şubat atamalarında da sonuçların öğlen saatlerinde açıklanması bekleniyor.

ATANANLARDAN İSTENECEK BELGELER

MEB’in daha önce yaptığı ‘Sözleşmeli Öğretmenliğe Başvuru ve Atama Duyurusu’na göre, sözleşmeli olarak ataması yapılan öğretmenlerden göreve başlama işlemi sırasında bazı belgeler istenecek. Bu belgeleri eksiksiz ibraz edenler, sözleşme yapılarak göreve başlatılacak; belgeleri eksik olanlar göreve başlatılmayacak.

Tebligatı beklemeden göreve başlamak isteyen öğretmen adayları, atandıkları il millî eğitim müdürlüklerine istenilen belgelerle başvurarak göreve başlayabilecek.

Elektronik Başvuru Formu’ndaki beyanlarla ibraz edilen belgeler il millî müdürlüklerince değerlendirilecek, göreve başlatılmasına engeli olmayanlar başlatılacak; tereddüte düşülenlerse değerlendirilmek için İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama Daire Başkanlığı’na bildirilecek.

Sabıka sorgulama belgesinde “Adli sicil kaydı vardır” ibaresi bulunanlara ait sabıka sorgulama belgesiyle buna ilişkin mahkeme kararı temin edilerek İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama Daire Başkanlığı’na gönderilecek. Bu adaylar hakkında MEB’in vereceği karar doğrultusunda işlem yapılacak.

Başvurusunda sağlık durumu yönünden görev yapmasına engel bir durumu olmadığını beyan etmekle birlikte, göreve başlama esnasında sağlık durumunun öğretmenlik görevini yapmasına engel oluşturacağı konusunda tereddüt oluşan aday göreve başlatılmayıp; yurdun her bölgesinde ve iklim şartlarında öğretmenlik yapabileceğine ilişkin tam teşekküllü bir hastaneden alacağı sağlık kurulu raporu istenecek.

Atamaları kendilerine tebliğ edilenler, tebliğ tarihini izleyen 15 gün içinde göreve başlayacak. Atanan adaylardan istenecek belgelerse şöyle sıralandı:

- Son altı ay içinde çekilmiş altı adet vesikalık fotoğraf,

- Mal bildirimi (il millî eğitim müdürlüklerinden temin edilecek),

- Elektronik başvuru formunun onaylı örneği,

- Başvuru esnasında ‘Pedagojik Formasyon Belgesi’ yerine resmi yazı ibraz edenlerden ‘Pedagojik Formasyon Belgesi’.

- Sağlık durumu yönünden öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.