Sözleşmeli Öğretmenlik De Asaleten Öğretmenlik Kabul Edilmeli

Sözleşmeli Öğretmenlik De Asaleten Öğretmenlik Kabul Edilmeli

Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmeliğin 18. Maddesi kapsamında ilk defa ve yeniden müdür olarak görevlendirme süreci ve 23. Maddesi kapsamında müdür başyardımcısı veya müdür yardımcısı görevlendirme süreci başlamıştır.

 Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin YönetmeliğinMüdür, Müdür Başyardımcısı ve Müdür Yardımcısı olarak görevlendirileceklerde aranacak özel şartlar başlıklı ilgili maddelerinde yer alan görev sürelerinin hesaplanmasında söz konusu maddelerde geçen “asaleten” ibaresi farklı yorumlanarak sözleşmeli öğretmenlikte geçen sürelerin yönetmelikte aranılan süre hesabında değerlendirmeye alınmadığı konusunda sendikamıza gelen şikayetler üzerine Milli Eğitim Bakanlığına bu konu ile ilgili olarak “asaleten” ibaresinden anlaşılması gereken yönetmelikte aranılan sürenin hesabında aday öğretmenlikte geçen sürenin değerlendirmeye alınmayacağı hususu olduğu ve bu durumun hukuka aykırılık teşkil ettiği konusunda Türk Eğitim-Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığına yazılı başvuruda bulunduk.

İlgili yazımız için tıklayınız

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.