Şubat Ataması İçin Rekor Başvuru

Şubat Ataması İçin Rekor Başvuru

Öğretmen adaylarından Şubat Ataması İçin Rekor Oylama

'' Şubat Ataması Olmazsa Eğitim Duracaktir!'' başlıklı haber için öğretmen adaylarından rekor oy geldi. Yapılan oylamada şu an itibariyle 2 milyon rakamı aşıldı ve bu rakam hızla artıyor.


Peki bu yazının içeriği neydi? İşte o yazı:


Bakan Avcı'nın şubat ataması olmayacağını açıklamasına tepkiler sürüyor.


"Şubat ataması olmazsa eğitim duracaktır..İşte şubat ataması gerçeği"

2013-2014 eğitim -öğretim yılına girmiş bulunmaktayız. ancak bu döneme okullarımız birçok teknik eksikle girmektedir. bu eksikliğin başında ise öğretmen ihtiyacı gelmektedir.okullarımız yeni döneme neredeyse öğretmensiz başlamış bulunmaktadır. bu gerçeği ve okullarımızdaki öğretmen ihtiyacını Meb'in vermiş olduğu veriler açıkça gözler önüne sermektedir. o verileri sizinle paylaşmak istiyoruz.

Bilindiği üzere Meb bakanımız okullardaki öğretmen ihtiyacını buna mukabil eğitim fakültelerinden mezun olan öğretmen sayısını çıktığı her programda dile getirmektedir. 

Meb bakanımızın verdiği bilgilere ve akimden öğretmen adaylarına gönderilen maillere göre 2013-2014 eğitim -öğretim dönemi için toplam 130 bin öğretmen ihtiyacı bulunmaktadır.bu açığın 80 bini ücretli öğretmen görevlendirilerek doldurulmaktadır bakanlık kalan 50 bin açığına görevlendirecek ücretli öğretmen dahi bulanmamakta okullarda dersler boş geçmektedir. 

Artık valilerin dahi boş geçen dersleri bastığı haberlere konu olmakta iken bakanlık bu açığı, bu ihtiyacı nasıl görmezden gelmekte merak konusudur. Ayrıca bu öğretmen ihtiyacına yeni öğretmen ihtiyaçları da eklenmektedir.

Bilindiği gibi liselerimiz artık zorunlu olmuştur. Bakanımızın verdiği bilgiye göre bu yıl eylül 20 itibariyle yani ağustos atamasından sonra 690 bin öğrenci liselere kaydolmuştur. Liseler için yeni çıkarılan yönetmelikte liselerdeki sınıfların en fazla 30-35 kişilik olması istenmiştir.



 Bu kaideye göre 690 bin öğrenci 30 kişilik sınıflara yerleştirilirse Türkiye de bu yıl tam 20 bin yeni lise 1 şubesi oluşacaktır ki bu cumhuriyet tarihinde bir ilktir. bu da liselerde fazlasıyla öğretmen ihtiyacına sebep olmuştur.bu ihtiyacı bakanlığın ücretli öğretmenlerle gidermesi mümkün görünmemektedir. bu yıl ayrıca kasım ayında yönetici atamaları yapılacaktır öğretmenler arasından. 

15 bin öğretmen okullara müdür olarak atanacaktır. bu durumda öğretmen ihtiyacı ortaya çıkaracaktır.Ayrıca Meb müsteşarımız Yusuf Tekin şubat ayında özür durumu (eş ,sağlık ve eğitim durumundan ) atamaları yapılacağını medya ile paylaşmıştır. bu da şubat ayında özellikle doğu bölgesindeki illerimizin öğretmenlerinin batıya tayin isteyeceklerini ve doğudaki okullarımızın her yıl olduğu gibi öğretmensiz kalacağı gerçeğini gözler önüne sermektedir. 

Bir de şu an çalışmakta olan 80 bin ücretli öğretmenin önceki senelerden bilindiği üzere genelde şubat ayında iş bıraktıkları göz önünde tutulursa ülkemiz bu koşullar altında artık 130 bin öğretmen ihtiyacıyla öğretmen ataması yapmadan eğitime devam edemeyecek ve binlerce sınava girmek durumunda olan öğrencilerimiz mağdur olacak gelecekleri ellerinden kayacaktır.

Yukarıdaki sebeplerden dolayı bakanlık şubat ayında acilen en az 40 bin öğretmen ataması daha yapmak zorundadır. kaldı ki Meb bakanımız sayın Nabi Avcı'nın belirttiği gibi eğitim koşullarımıza sadece ülkelerinin standartlarına taşıdığımızda yani sınıf mevcutları 20 kişi olacak şekilde ayarlandığında öğretmen ihtiyacı 250 bin olacaktır. Bakanlığımızın bu ihtiyaca acilen cevap vermesi bir ülkenin geleceği açısından elzemdir.



Bu yazının ardından öğretmen adaylarının Abbas GÜÇLÜ'den önemli bir talepleri var. Şubat'ta atama isteyen adaylar, Abbas GÜÇLÜ'den bu konuyla ilgili program yapmasını ve konuyu gündeme getirmesini istiyorlar. Biz de Mebpersonel.com olarak Abbas GÜÇLÜ'ye buradan sesleniyoruz ve öğretmen adaylarının bu çağrısına kulak vermesini, en azından bir programında tamamen bu konuyu konuşmasını istiyoruz.


Peki öğretmen adayları bu konuda ne yapabilirler?

Abbas GÜÇLÜ'ye bu talebinizi iletebilmeniz için iletişim adreslerini sizlerle paylaşıyoruz:


twitter.com/gencbakiskanald


[email protected]


Mebpersonel.com /
 Özel Haber



HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.