Şubat ayında öğretmen ataması yapılmalıdır

Şubat ayında öğretmen ataması yapılmalıdır

Şubat ayında öğretmen ataması yapılmalıdır

 Şubat ayında öğretmen ataması yapılmalıdır

Şubatta atama bekleyen öğretmenlerimiz seslerini duyurabilmek ve Başbakan'dan randevu alabilmek için oturma eylemlerine devam ediyor. Bu haklı taleplerini dile getirmek ve kamuoyu oluşturma adına mebpersonel.com  sitesi olarak Şubatta atama isteyen öğretmenlerimizi destekliyor ve bu konuda açıklama yapan MEB'i samimi bulmadığımızı dile getiriyoruz.

Şubat ayında atama yapılması eğitim öğretimi sekteye uğratır ve öğrencilerin öğretmen değiştirmesine neden olur yönünde Bakanlıktan gelen açıklamalar hiç samimi ve inandırıcı değildir.

Keza 2012 - 2013 Eğitim Öğretim yılının başlamasının üzerinden 2,5 aya yakın bir zaman geçmesine rağmen, MEB öğrencilerin öğretmen değişimini hiç dikkate almadan defalarca özür grubu ataması, alan değişikliği ve şu anda da norm kadro fazlası öğretmen atamalarını yaparak neredeyse 3 aydır öğretmen değişimini gözünü kırpmadan yapmıştır.

Ancak Şubatta atama isteyen öğretmenlere sıra gelince öğrencilerin durumundan söz edilerek ipe un serilmektedir.

Milli Eğitim Bakanlığı tarihinde neredeyse en fazla öğretmen sirkulasyonun yapıldığı dönemdir. Her ay binlerce öğretmen sınıfından alınarak yer değiştirme işlemleri yapılmaktadır. Böyle bir ortamda Şubatta atama bekleyen adaylara , öğrencilerimizin öğretmenlerini değiştirmeme adına atama yapmıyoruz açıklamaları samimi ve inandırıcı değildir.

Bütçe imkanlarımız elveriyorsa kesinlikle Şubat ataması yapılmalı ve desteklenmelidir.

Keza ataması yapılacak öğretmenlerimizin tamamına yakını Doğu ve Güneydoğu illerimize gidecek ve ücretli olarak çalışan öğretmenlerin yerlerine derse gireceklerdir. Bu durum eğitime zarar vermez aksine yarar getirir.

Şubat atamasının yapılmaması hususunda kamuoyu oluşturmaya çalışan medya kuruluşları da bindikleri dalı kestiklerini unutmamalıdırlar.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.