Şubat'ta 30 Bin Atama Olursa Hangi Branşa Ne Kadar Kontenjan Düşer?

Şubat'ta 30 Bin Atama Olursa Hangi Branşa Ne Kadar Kontenjan Düşer?

MEB, Şubat'ta 30 bin atama gerçekleştirirse hangi branşa ne kadar pay düşer?

 Milli Eğitim Bakanlığı bilindiği gibi 2017 yılı Şubat ayında öğretmen ataması gerçekleştirecek. Şu ana kadar öğretmen atamalarıyla ilgili kesin olan tek şey atanacak öğretmenlerin mülakatla alınması ve sözleşmeli olması. Bunun dışında atama takvimi ve kontenjan henüz belli olmad

Özellikle sosyal medyada yer alan ve bazı Ak Parti Milletvekilleri tarafından da konusu gündeme getirilen öğretmen atamaları kapsamında yeni atamaların 30 bin civarında olacağı tahmin ediliyor. Öte yandan 1.500 engelli öğretmenin ataması da Şubat-Mart aylarında gerçekleştirilecek.

Peki toplam kontenjan 30 bin olursa hangi branşa ne kadar pay düşecek? Bu sorunun cevabı bu zamana kadar norm güncellemeleri tamamlanmadığı için zayıf tahminlerle yapılabiliyordu. Artık norm güncellemeleri tamamlandığından dolayı, toplam öğretmen ihtiyacı ve branşlara göre öğretmen ihtiyacı ortaya çıktığından bundan sonraki değerlendirmeler daha gerçekçi olacaktır.

Öncelikle 2019 yılına kadar Okul Öncesi'nin zorunlu hale getirilme planı ve Bilgisayar öğretmenliği ve kodlama dersine son zamanlarda verilen değer Okul Öncesi Öğretmenliği ve Bilgisayar Öğretmenliği konusunda tahmin yapmayı zorlaştırıyor. Bu sebepten dolayı bu iki branşın önceki yıllara göre ne kadar olumlu etkileneceği konusunda sağlıklı değerlendirme yapmak mümkün gözükmüyor.

Öte yandan yapılması muhtemel 30 bin öğretmen atamasında 25-26 bin civarı kontenjanı şu branşların alması bekleniyor:
(Parantez içinde Muhtemel Atama Sayısı Yazılmıştır)

1. Sınıf Öğretmenliği(5500)
2. İngilizce Öğretmenliği(3500)
3. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği(3250)
4. İlköğretim Matematik Öğretmenliği(2750)
5. Okul Öncesi Öğretmenliği(2500)
6. Rehber Öğretmen(PDR)(2250)
7. Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji Öğretmenliği(2000)
8. Bilgisayar Öğretmenliği(BÖTE)(1750)
9. Türkçe Öğretmenliği(1500)
10. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği(1000)

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.