Şubatçılar eylemlerine virgül koydu

Şubatçılar eylemlerine virgül koydu

Şubatçılar oturma eylemlerine virgül koydu

 Günlerdir Abdi İpekçi Parkı’nda oturma eylemi yaparak seslerini Başbakan Erdoğan’a duyurmak isteyen ataması yapılmayan öğretmenler, eylemlerini, Milli Eğitim ve Maliye Bakanlıklarına taşıdı. Altı eğitim sendikasının da destek verdiği eylemde öğretmenler, bakanlığa 15 günlük süre verdi, eylemlerine de “virgül” koydu.

Kendilerini “Şubatçılar” olarak adlandıran öğretmenler, Şubat 2013’te en az 30 bin atama istiyor. Bu taleple oturma eylemi yapan ve seslerini Başbakan Erdoğan’a duyurmak isteyen öğretmenler eylemlerini bugün Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Maliye Bakanlığı önüne taşıdı.  “Şubat’ta 30 bin ek atama bekleyen öğretmenlerin yanındayız”  yazılı pankart ile MEB’e gelen öğretmenlere, Eğitim Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitimciler Birliği Sendikası, Eğitim-İş, Anadolu Eğitim-Sen, Aktif Eğitimciler Sendikası başkan ve yöneticileri de destek verdi. Burada açıklama yapan Orhan Altay, “Günlerdir süren çığlıklarını körler, sağırlar ülkesinin padişahları bile duyarken, ne yazık ki bu ülkenin yöneticilerinin duymadığını” söyledi.

Şubat ayında çeşitli bahanelerle atamaların yapılamayacağı söylemlerini asla kabul etmedikleri belirten Altay, “öğretmenlerin çığlığına daha ne kadar sessiz kalacaksınız?” diye sordu. Altay, Türkiye sendikacılık tarihinde bir ilkin gerçekleştirildiğini, altı sendika tarafından kendilerine destek verildiğini ve bir imza metni hazırladığını bildirdi.

‘NOKTA DEĞİL VİRGÜL KOYDUK’

Bakanlığa sendikaların imza metnine sessiz kalmama çağrısı yapan Altay, “Bu metine 15 gün içerisinde yanıt gelmemesi halinde ‘virgül’ koyduğumuz oturma eylemimiz, 29 Aralık’ta binlerce öğretmenle devam edeceğini bilin” dedi. Öğretmenler, eylemlerini noktalamadıklarını, bakanlık önüne virgül işaretinin bulunduğu dövizleri bırakarak ifade ettiler.
30 bin atama talebiyle bakanlık önünde “dilek balonu” da uçuran öğretmenler daha sonra Maliye Bakanlığı önünde de taleplerini dile getirdiler. Öğretmenler, “bütçe” bahanesiyle atama yapılmamasını kabul etmediklerini ifade ettiler.(Ankara/EVRENSEL)

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.