Şubatçılar Kayseri Grubu  Şubatta 30 bin öğretmen ataması Eylemi

Şubatçılar Kayseri Grubu Şubatta 30 bin öğretmen ataması Eylemi

Şubatçılar Kayseri Grubu Şubatta 30 bin öğretmen ataması Eylemi

 Şubarçılar Kayseri  Grubu Şubat'ta 30 bin öğretmen ataması için  , Cumhuriyet Meydanı"nda oynadıkları tiyatro gösterisiyle 30 bin yeni atama istediklerini açıkladı.

 Şubarçılar Kayseri  Grubu Şubat'ta 30 bin öğretmen ataması için , Cumhuriyet Meydanı'nda oynadıkları tiyatro gösterisiyle 30 bin yeni atama istediklerini açıkladı. 

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan öğretmenler ellerindeki, 'Ücretli köleliğe hayır', 'Herkese bütçe var da bize yok mu?', '30 bin atama istiyoruz', 'Yem değil atama istiyoruz' yazılı dövizler dikkat çekti. 'Kayseri uyuma öğretmenine sahip çık' sloganı atan kendilerine 'Ataması Yapılmayan Öğretmenler Şubatçılar Grubu' adını veren öğretmenler, öncelikle okullarda ücretli öğretmenlerin girdiği dersleri anlatan bir tiyatro oyunu sergiledi.

Tiyatro gösterisinin sonunda, atanamayan öğretmenler , atamalardaki uygulamalara tepki göstererek, şubat 2013 te 30 bin yeni atama istediklerini açıkladı.



Oyunda İngilizce bilmediği halde İngilizce dersine giren ve elindeki lahana ve elma ile çocuklara uygulamalı ders vermeye çalışan bir ücretli öğretmen ile öğrenciler arasında geçen komik ve düşündürücü olaylar sahnelendi. Ataması yapılmayan öğretmenlerin yaşanan sıkıntıları anlatmak için sahneye koydukları oyunu çevredeki vatandaşlarda meraklı gözlerle takip etti. 

Tiyatro gösterisinin sonunda atanamayan öğretmenler , atamalardaki uygulamalara tepki göstererek, 30 bin yeni atama istediklerini açıkladı.

Bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin de destek verdiği eyleme katılanlar, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.