Şubatçılar'dan Bakan Dinçer'e "Canımız yanıyor Sayın Bakan"

Şubatçılar'dan Bakan Dinçer'e "Canımız yanıyor Sayın Bakan"

Şubatçılar Grubu, haklı talebini haykırmaya devam edecek!

 Bazı basın yayın organlarında 3 Ocak 2013 tarihli Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından yapıldığı iddia edilen bir açıklama yayınlandı. Bu açıklamada sayın bakanın klasikleşen söylemini kullanarak atamanın yılda bir kez ve Ağustos ayında yapılacağı vurgusu vardı. Ayrıca sayın bakan Şubatçılar grubunu işaret ederek yaptığı açıklamada; başta ek atama olmak üzere, alan sınavı ve öğretmenlerin kalitesi vurgusu da es geçilmemişti.

 

Kamuoyunda “Şubat atamasının yapılması için uğraşan grup” olarak nitelediğiniz grup biziz ve bu atamanın neden gerçekleştirilmesi gerektiğini biz anlatmakla bitiremedik fakat siz ise ısrarla geçersiz argümanlarla bu atamanın olmayacağını kamuoyuna anlatmaya çalışıyorsunuz. Onlarca eylem, etkinlik, oturma eylemi ve bakanlığınızın kapısında 6 eğitim sendikası ile yapmış olduğumuz açıklama sizi ikna etmeye yetmedi ve biz binlerce kişi olup Ankara’da miting yaptık. Fakat bugün itibari ile görmekteyiz ki tüm Türkiye’yi, milletvekillerinizi ve ilgili tüm kesimleri ikna eden öğretmenler kendi bakanlarının kulaklarını tıkaması ile bizzat tarafınızdan trajik bir ruh halini yaşamaktadırlar.  Kimsenin öğretmenleri, ailelerini ve onları sevenleri böylesine büyük bir keder böylesine büyük bir hayal kırıklığına uğratmaya hakkı yoktur. Bunun vebali ağırdır ve bu vebal yalnızca öğretmenleri yakmaz.

 

Öğretmen kalitesinin ölçüsü Milli Eğitim Bakanlığıdır

Bütün kamuoyu bilmektedir ki şimdiye dek her yıl Şubat ayı başta olmak üzere ara dönemlerde atama olmuştur. Bu yıl neden atama yapılmamaktadır o halde? Yine KPSS puanın sadece öğretmen adayları için bir yıl kullanılacak olmasının bu yıla denk gelmesinin yarattığı bariz mağduriyeti görmüyor musunuz? Peki neden ısrarla bu atama olmayacak diyorsunuz?

 

Bunu kamuoyuna anlatmaya çalışırken “artık alan sınavı yapıyoruz, kaliteli öğretmen seçiyoruz” diyorsunuz. Her dönemin mağdurları olur biz de geçiş aşamasında olduğumuz için binlerce öğretmeni mağdur edeceğiz kusurumuza bakmasınlar diyorsunuz.  Öğretmenlerin kalitesini tartışmaya açarken ve herkesin daha kaliteli öğretmen istediğini söylerken bizi mi suçluyorsunuz sayın bakan? Bizler Uganda, Somali ya da Patagonya devletinin üniversitelerinin eğitim fakültesinde okumadık. Bizler Türkiye Cumhuriyeti’nin üniversitelerinde eğitimimizi tamamlayarak, pedagojik formasyonumuzun öğretmen olma yeterliliğine sahip olduğu ibaresini Türkiye Cumhuriyeti üniversitelerinden aldık. Unutmayın ki eğitim politikası ve öğretmen yetiştirme politikasını belirleyen sizin bakanlığınızdır. Şimdi bizlere yeterli değilsiniz derken sizce de haksızlık etmiş olmuyor musunuz? Bizleri konu ile ilgili ilgisiz herkes duymuş, anlamıştır? Fakat kendi ülkesinin üniversitelerinden mezun olan öğretmenleri yetersizlikle suçlayan bir Milli Eğitim Bakanı’nı anlamak oldukça zor hatta imkansızdır.

 

Ayrıca yine bakanlığınızın kullandığı argümanlardan biri de ara dönemde yapılan atamalar ile eğitimin kesintiye uğradığı, öğrencilerin öğretmen değiştirmeleri neticesinde uyum probleminin ortaya çıktığıdır. Bu değerlendirmeyi doğru kabul etsek dahi Milli Eğitim Bakanlığının sadece 3 ay içerisinde ki uygulamalarını göz önünde bulundurduğumuzda bile ne kadar dayanaksız olduğunu görüyoruz. Zira Eğitim fakültesi mezunu branşına göre yüksek puanla atama bekleyen öğretmenler dururken 50 binin üzerinde ücretli öğretmen var mıdır, yok mudur? Yine bu ücretli öğretmenlerin büyük çoğunluğunun eğitim fakültesi dışında lisans hatta ön lisans mezunu olduğu gerçek midir, değil midir? Norm fazlası binlerce sınıf öğretmeni, farklı branşlara birkaç ay önce geçirilmiş midir, geçirilmemiş midir? Bu yan alan geçişleri ile hem eğitim kesintiye uğramış hem de pedagojik olarak yeterli olmadıkları alanlarda öğretmenler göreve başlamış mıdır, başlamamış mıdır? Anadolu Lisesi atamaları yine ara dönemde gerçekleştirilmiş olup bu öğretmenler yine Şubat ayında yeni görev bölgelerinde görevlerine başlayacak mıdır, başlamayacak mıdır? Bu soruların cevabını herkes biliyor çünkü binlerce atama bekleyen öğretmen bunu en sağır kulaklara bile duyurmuştur, siz de duymalısınız sayın bakan. Siz de Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının Milli Eğitim Bakanlarından beklediği açıklamayı bir an önce yapmalısınız.

 

Bu yıl mağduriyet büyüktür, bu mağduriyet trajediye dönüşmesin!

 Bizler aylardır adeta çığlık çığlığa “adaletli bir atama” talebimizi dillendiriyoruz. Onlarca eylem yaptık. Türkiye’nin dört bir yanından binlerce öğretmenden oluşan kararlı bir grubuz. Bu yıla dair olan özel mağduriyet başta bizler ve ailelerimiz olmak üzere kamuoyunda ek atamaya dair ciddi bir beklenti oluşturmuştur. Zira dünyanın hiçbir yerinde öğretmenler bu kadar çok ses çıkarmamıştır. Hükümet üyelerinizin katıldığı tüm program ve etkinliklerinde bu konunun sürekli gündeme gelmesi tesadüf değildir çünkü artık bu sorun kamuoyuna mal olmuş sadece öğretmenlerin meselesi olmaktan çıkmıştır. Biliyoruz katıldığınız her programda size bu sorunun sorulması, her ilde karşınıza öğretmenlerin çıkması canınızı sıkıyor. Bizler canınız sıkılsın istemeyiz fakat canımız yanıyor sayın bakan, canımız yanıyor. Sizden, hükümetinizden ek bir atamaya dair bu ay içinde bir haber gelmemesi durumunda trajedik olayların yaşanması olasıdır. Bizler bu vebali üzerimizde taşıyoruz ve öğretmen arkadaşlarımızın ruh hallerini anlayın diyoruz. Bu sürecin takipçisi öğretmenler olduğu kadar artık tüm basın ve kamuoyudur. Tüm kamuoyu bu konuda yapılacak bir açıklamayı ve yaşanacak hadiseleri dikkatle takip etmektedir. Şubatçılar grubu eylem ve etkinliklerine ara vermeden il il gerçekleştirdiği eylemlerle haklı talebini haykırmaya devam edecektir.


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.