Şubat’ta 30 bin öğretmen ataması müjdesi- Öğretmen Atamaları

Şubat’ta 30 bin öğretmen ataması müjdesi- Öğretmen Atamaları

Millî Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, Şubat’ta yaklaşık 30 bin öğretmen ataması yapmayı planladıklarını belirterek bu öğretmenleri 81 ile atayacaklarını söyledi.

 MEB Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği tarafından Sakıp Sabancı Basın Merkezi’nde düzenlenen “Basın Merkezi Toplantıları”na katılan MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, öğretmen atamalarına ilişkin gazetecilere bilgiler verdi.

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, Şubat ayındaki öğretmen atamalarına ilişkin, kamuoyunda bütün öğretmenleri doğu ve güneydoğuya atandığına dair bir algı olduğunu dile getirerek, bunun kesinlikle yanlış olduğunu belirtti. Aydoğdu, “Öğretmenleri 81 ile atayacağız" dedi.
Ağustos’taki 37 bin atama sonrası yöneticilerle birlikte öğretmen sayısının 894 bin 511´e ulaştığını belirten Aydoğdu, bakanlığa geçen yıl yer değişikliği için 375 bin öğretmenin başvurduğunu, bu yıl ise sayının 303 bin olduğunu bildirdi.
Aydoğdu, "2014´de 150 bin öğretmenin, 2015´de de 190 bin öğretmenimizin yerini değiştirdik. Böylesine ciddi bir organizasyon ve yılda 2-3 bin yer değiştiren bakanlıkların yanında Millî Eğitim Bakanlığının yer değişikliğine baktığımızda çok ciddi bir fark var" ifadelerini kullandı.
Bakan Avcı´yla birlikte gelen profil değişikliği
Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı´nın göreve gelmesiyle genel müdürlükte ciddi bir profil değişikliği olduğunu vurgulayan Aydoğdu, atama bekleyen ve mevcut öğretmenlerle iyi bir iletişim ağlarının bulunduğunu söyledi.
Sosyal medyadan 30 bin öğretmen atamasına ilişkin paylaşım yaptığını ve yorumlarda olumsuz bir eleştiri bulunmadığını anlatan Aydoğdu, "Bu Millî Eğitim Bakanlığının, Bakan Avcı´nın ve İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün ekip olarak öğretmenlerle nasıl iletişim kurduğuna en güzel kanıttır" diye konuştu. Aydoğdu, alandan gelen makul isteklere Bakan Avcı´nın talimatıyla anında cevap verdiklerini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.