ŞUBE MÜDÜRÜ NORMLARI NASIL BELİRLENECEK?

ŞUBE MÜDÜRÜ NORMLARI NASIL BELİRLENECEK?

ŞUBE MÜDÜRÜ NORMLARI NASIL BELİRLENECEK?

Torba yasasının meclisten geçmesi ile birlikte 950 şube müdürü kadrosu ihdas edildi. Merak edilen bir konu da bu kadroların taşraya nasıl dağıtılacağıdır. Müsteşarımız Sayın Emin ZARARSIZ; yöneticilere yönelik seminerde, merkez teşkilatı birimlerinin iz düşümlerinin taşraya yansıtılacağını, öğrenci ve okul sayılarının öneminin olmadığını açıklamıştı.

Bu durumda birçok okul türünün bulunduğu orta büyüklükte ki ilçelerde şube müdürü normları artacaktır. Daha büyük il/ilçelerdeki şube müdürü normları ise sabitlenecektir. Öncelikle şube müdürü normu olmayan ilçelere kadro tahsisi yapılacaktır. Hâlihazırdaki şube müdürleri norm dağılımında orantısızlıklar vardı. Sadece ihdas edilen kadroların taşraya dağıtılması değil, yeniden tespit çalışması yapmak yerinde olacaktır.

Bakanlık uzun yıllardır şube müdürü normları ile ilgili bir çalışma yapmamıştı. Bu çalışma il/ilçe milli eğitim müdürlüklerinde iş yükünün paylaşılmasını sağlayacaktır. Görevde ki şube müdürlerinin iş yükü azalacak, hizmette kalitenin artmasına neden olacaktır.



HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.