Tarih Öğretmenlerinin feryadını duyun!

Tarih Öğretmenlerinin feryadını duyun!

Atama bekleyen Tarih öğretmenlerinin sesini birileri duymalı...

 Atama bekleyen öğretmen sorunu terör belası ile birlikte Türkiye'nin en büyük sorunları arasında her geçen yıl yerini kuvvetlendiriyor. Yıllık 50-60 bin öğretmen ataması olmasına karşın yine de atama bekleyen öğretmenler topluluğu sayısal olarak çığ gibi büyümeye devam ediyor. YÖK ise üniversitelerin kontenjanlarını her geçen yıl artırmaya ve formasyon belgesi dağıtmaya devam ediyor.

414 bin işsiz öğretmen, bilindiği üzere onlarca branşa ayrılıyor. Bu branşlardan kimileri şanslı iken kimileri şanssız grupta yer alıyor ve bazıları da en şanssız branşlar arasında yer alıyor. İşte o ''En Şanssız'' diye nitelendirilen branşlardan bir tanesi de Tarih Öğretmenliği...

25000'den fazla işsiz Tarih öğretmeni, daha doğrusu ataması yapılması gerekirken hükümet tarafından işsiz bırakılan Tarih öğretmenleri neredeyse 15 yıllık KPSS furyasının hemen her yılında, her geçen yıl bir önceki yıldan daha sıkıntılı olarak atama problemi çekmektedir. Sayıları 25 bini aşan atama bekleyen tarih öğretmenlerine Milli Eğitim Bakanlığı yıllık 300-500 gibi komik atama kontenjanları vermekte, yüksek puanlarla öğretmenler atanamamaktadır. Buna bahane olarak ise norm açığı yok, denilmektedir.

Tarih öğretmenlerinin yıllardır ezilmesine artık dur! denilmelidir. Bu branşta öğretmen ihtiyacı yoksa üniversitedeki bölümler kapatılmalı ve formasyon verilmemelidir. Mevcut bekleyen öğretmenler ise önümüzdeki bir kaç yıl içerisinde istihdam edilmelidir.

Ülkemizin dört bir yanından Tarih Öğretmenliği okumuş fakat garsonluk, bulaşıkçılık, yarım zamanlı bilimum işlerle uğraşan öğretmenlerin feryatları gelmektedir. Bu soruna acilen çözüm aranmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı artık üzerine düşen görevi layıkıyla yapmalıdır.

Süreci takip siz değerli öğretmenlerimizi bilgilendirmeye devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.