TARİH ÖĞRETMENLERİNİN SORUNLARI

TARİH ÖĞRETMENLERİNİN SORUNLARI

Temel bilimler arasında olan Tarih branşı maalesef günümüz Türkiyesinde hak ettiği değeri görememektedir.

 Türk toplumu tarihimizi dizilerden öğrenmeye maruz bırakılmıştır.2000 li yıllarda öğretmen olabilmek için KPSS SINAVI uygulanmaya başlanmışve bu sınavda tarih sorularda önem arz etmekle birlikte elemeler ve zor sorular tarih branşından yapılmaktadır.Nitekim alınan öğretmen sayısını inceledğimizde TARİH ÖĞRETMENLERİ tüm yıllarda göremezden gelinmiştir.Yapılan son 2015 kpss sınavının sonucunda  37 bin öğretmen ataması yapılmış Tarih öğretmenleri genel sıralamada ilk 10.000 e girmeine rağmen maalesef atamalarda mağdur edilen bölüm olmuştur.En yüksek puanla kapatan bölüm ünvanına sahip olmuştur.

  27 BİN mezunu olan ve her yıl ortalama 2 bin civarında mezun veren tarih bölümüne  her yıl kpss de ayrılan kontenjan 300 kişiden ibarettir.Tarih öğretmenlerinin bir diğer mağduriyeti ise bu bölüme ayrılan ders saatleri ve ders sayılarının azaltılmasıdır.
Somutlaştıracak olursak:
İslam tarihi dersi adı üstünde Tarih Dersidir.Bu ders maalesef büyük yanılgıya düşülerek Din Kültürü ve Ahlak bilgisi öğretmenlerine verilmiştir.Yapılan bu değişiklik tarih atamalarında bizleri mağdur etmiştir.


Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi  dersi  şu an liselerde seçmeli olarak verilmektedir.Bu ders hemen hemen her okulda verilmekte ve seçmeli olduğu için öğretmen norm kadrosunda gözükmemektedir.Bu da Tarih bölümünün açığına olumsuz yansımaktadır.zira bu ders hem LYS hem de KPSS de soru olarak karşımıza çıkmaktadır.Bunlara ek olarak maalesef emekliliği dolmuş kendince nedenleri olan MİLLİ EĞİTİM bünyesinde çok sayıda Tarih Öğretmeni vardır.Bu öğretmenlerimiz emekliliğe teşvik edilmelidir.
Özel sektörde bile tarih bölümüne kapılarını kapatmıştır.Umarım bu özet ile bizlere destek olabilecek değerli büyüklerimizin dikkatini çekmeyi başarırız.GERÇEKTEN ACİL YARDIMA İHTİYACI OLAN YEGANE BÖLÜM TARİH BRANŞIDIR.
 TARİH ÖĞRETMENLERİ 13 yıldır atamalarda en mağdur edilen bölümdür.85.5  puan ile kapatan tek sözel bölümdür.80 81 82 83 84 84 85.5 alan kişiler atanamamıştır ve tekrar KPSS hazırlanmaya mecbur bırakılmışlardır. Ne var ki bu puanların ne kadar zor alındığını tahmin edersiniz.Bu mağduriyetlerin ŞUBAT ATAMASINDA giderilmesini istiyoruz.TARİH DERSİ temel derslerdendir ATAMA SAYIMIZ ve ders saatlerimizn arttılmasını istiyoruz.

Atama Bekleyen Tarih Öğretmenleri

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.