Tartışmalı ! Öğretmen Dizisi Başlıyor.. Dizinin Konusu nedir ? Başlama Tarihi Ne Zaman ?

Tartışmalı ! Öğretmen Dizisi Başlıyor.. Dizinin Konusu nedir ? Başlama Tarihi Ne Zaman ?

Tartışmalı ! Öğretmen Dizisi Başlıyor.. Dizinin Konusu nedir ? Başlama Tarihi Ne Zaman ? Hangi Diziden Uyarlama ? Detaylar haberimizde…

Öğretmen dizisi yayınlanan ilk tanıtımıyla tüm dikkatleri üzerine çekti. Bir lisede eğitime başlayacak öğretmenin, öğrenciler ile farklı bir iletişim yöntemi sergileyen öğretmenin üzerine kurulan dizi daha başlamadan büyük tartışmalar başladı.

ÖĞRETMEN DİZİSİ KONUSU NE?

Hikayenin baş kahramanı olan fizik öğretmeni Akif Erdem; öğrencilerine bir “insanlık dersi” vermek istemektedir. Yalnız Akif Öğretmen; bildiğimiz, alıştığımız öğretmenlerden daha farklı bir ders anlatma yöntemi kullanmaktadır.

Akif Erdem, bu son dersi için öncelikle Küçükkapı Lisesi 12A sınıfını rehin alır ve bir bomba kullanarak sınıfı okulun geri kalanından kopartır. Çocuklar ve Akif artık dışarı çıkamayacaklardır… Ve Akif Öğretmen; çocuklara bir soru sorar; “12A sınıfı öğrencisi Rüya Örnek’in ölümüne aranızdan kim sebep olmuştur?”

Rehin alınan gençlerin bu durumdan kurtulmalarının tek bir yolu vardır; doğruyu söylemek!

Çocuklara ve hatta tüm ülkeye “iyi insan” olmanın önemini anlatan, empati kurmayı ve düşünmeyi öğreten Akif Öğretmen’i zamanla anlayacak ve çok sevecek olan öğrenciler; yaptıkları yanlışların farkına varıp son derslerini başarıyla tamamlayacaklardır.

ÖĞRETMEN DİZİSİ HANGİ DİZİDEN UYARLAMA

Öğretmen dizisi, 2019 yılında yayınlanan Japon yapımı Hiragi’s Homeroom’dan uyarlama olarak çekiliyor.

ÖĞRETMEN DİZİSİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Koray Kerimoğlu'nun yönetmenliğini yaptığı Öğretmen dizisinin başlangıç tarihi belli oldu. Öğretmen dizisinin 4 Mart 2020 Çarşamba günü saat 20.00'de Fox Tv'de ilk bölümü yayınlanacak.

ÖĞRETMEN DİZİSİ NEDEN TARTIŞMA KONUSU OLDU ?

Dizide yer alan öğretmenin, öğrencisine şiddet uygulayıp bıçak çekmesi birçok duyarlı vatandaş ve öğretmen tarafından tepkiyle karşılandı. Öğretmenlik mesleğinin yanlış bir şekilde anlatıldığını savunan öğretmenler, 'RTÜK'ün konuya el atması lazım. Öğretmenin, öğrencisine şiddet uyguladığı sahneler bizi korkuttu. Bunu kabul etmiyoruz. Bu sahnelerin öğretmenlik mesleğine zarar vereceğini savunuyoruz' yorumlarını yaptı. Öğretmenler, ayrıca dizideki öğrenci karakterinin de kötü bir şekilde yansıtıldığını savundu

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.