Teknik eğitimciler daha fazla kontenjan istiyor

Teknik eğitimciler daha fazla kontenjan istiyor

Okul Müdürlerinin MEB Norm Yönetmeliğine göre hareket etmemeleri Elektronik Öğretmenlerini mağdur ediyor.

 Teknik Eğitim Fakültesi mezunlarına, öğretmen atamalarında az kontenjan verilmesi her geçen gün yeni mağdurlarını yaratıyor.

15 yıldır atamaları yapılmayan Elektronik Öğretmenleri'nin mağduriyetini, okul müdürlerinin MEB norm yönetmeliğine göre hareket etmemeleri daha da artırıyor.

Elektronik Öğretmenleri ile Elektronik ve Haberleşme Öğretmenleri 15 yıldır devam eden atama mağduriyetlerini yetkililere duyurmak için sosyal medyada buluştu.

Atamalarda kendilerine daha az kadro verildiğini belirten Elektronik Öğretmenliği mezunları, daha fazla kadro imkanı verilen Elektrik Öğretmenliği bölümü ile birleşmek istediklerini ifade etti.

Elektronik Öğretmenliği Öğrencileri ve Mezunları adına açıklama yapan Sinan Halıcı, Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanının elektrik ve elektronik diye iki farklı alana ayrılmasının Elektrik ve Elektronik Öğretmenliği bölümü mezunlarını mağdur ettiğini ve atamalarda Elektronik Öğretmenliğine 500 kadro verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

"OKUL İDARECİLERİ YÖNETMELİĞE UYMUYOR"

Okul idarecilerinin MEB'in 2014 norm kadro yönetmeliğine göre hareket etmediğinin altını çizen Halıcı şu açıklamalarda bulundu:

" Elektronik Öğretmenleri olarak öğretmen atamalarında mağdur olmaktayız. Talim Terbiye Kurulunun hangi dersi hangi branş öğretmenlerinin vermesi gerektiğini açıkça belirtmesine rağmen, Endüstri Meslek Lisesi ve Teknik Liselerde bulunan Elektrik-Elektronik Teknolojileri bölümünde Elektronik Öğretmenlerinin vermesi gereken dersleri elektrik öğretmenlerine veriyor. TTK 9 sayılı karara göre doğrudan 7 alandan tercih yapma hakkımız var ama bu bölümlerden sadece bir tanesinden atama yapılıyor.

Okullarda ki idarecilerle yapılan telefon görüşmelerinde okul müdürlerinin Elektrik öğretmeni ve Elektronik öğretmeni arasında ki farkı bilmedikleri ve ortak alan derslerinin sadece Elektrik öğretmenleri tarafından verilebileceğini zannettikleri anlaşılmıştır. Halbuki TTK' nın çizelgesinde hangi alana hangi öğretmenlik mezunu yeterliliği istediği açıkça belirtilmiştir.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Elektrik-Elektronik Teknolojisi bölümünü iki farklı alana ayırmasının yanlış olduğunu ifade eden Halıcı, "Meslek liselerinde Elektronik ve Elektrik bölümleri iki ayrı bölümken, bu iki bölümün 2009 yılında birleştirilmesi ile elektronik öğretmenlerinin sorunu ortaya çıkmıştır. Birleştirilmeden sonra Talim ve Terbiye Kurulu'nun kararlarına uymayan okul müdürleri ve bölüm şefleritarafından elektronik branşlı dersleri kapatılarak, elektrik ağırlıklı dersler açılmıştır.

Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanına iki farklı atama olması bu alanda öğretmen normu oluşturulmasında sıkıntılara yol açmaktadır. Kaldı ki alanın dersleri her iki atama alanı öğretmenleri tarafından okutulabilecek yeterliliktedir. TTK'ye göre güvenlik sistemleri, Uçak elektroniği, haberleşme ve görüntü sistemlerine kaynak olan bölüm elektronik öğretmenliği ve endüstriyel bakım onarım dalına elektrik ve elektronik öğretmenlikleri kaynak olurken atamalarda bu durum baz alınmamaktadır. Örneğin Kocaeli Atatürk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde güvenlik sistemleri ve endüstriyel bakım onarım dalı varken 22 tane elektrik öğretmeni bulunup elektronik öğretmeni bulunmamaktadır. Bu mağduriyetimizin bir kanıtıdır."

ATAMALARDA 500 KADRO İSTİYORUZ"

Teknik Eğitim Mezunlarının 28 Şubattan beri mağdur olduğunu kaydeden Halıcı konuşmasını şu şekilde tamamladı:

"Teknik Eğitim Mezunları olarak 28 Şubattan beri mağduruz. Bugün 28 Şubat mağdurlarının hakları tek tek veriliyor. Teknik Eğitim Mezunlarının hakları hala verilmedi. Başbakandan, bizlerin sorununu da çözmesini istiyoruz. Ağustos atamalarında Elektronik Öğretmenliğine 500 kadro istiyoruz. "

Elektrik ve Elektronik Alanları Birleştirilmeden Önce Atama Rakamları

ATAMA DÖNEMİ ELEKTRİK ÖĞRETMENLİĞİ ELEKTRONİK ÖĞRETMENLİĞİ
2004-1 40 50
2004-2 30 61
2005-1 40 49
2005-2 30 40
2006-1 15 50
2006-2 4 28
2007-1 0 10
2007-2 0 0
2008-1 0 0
2008-2 0 29

SÖZCÜ

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.