Tematik Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine Atama Yapılacak

Tematik Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine Atama Yapılacak

Bakanlığımızca özel program uygulayan proje okulu kapsamında belirli bir alanda "tematik eğitim" vermek üzere belirlenen mesleki ve teknik Anadolu liselerinin yönetimi, öğretmen ataması, yönetici görevlendirilmesi, öğrenci kayıt/nakil ve geçişleri vb. hususlara ilişkin Bakanlık Makam onayı ve eki Usul ve Esaslar ilgi (b) yazı ekinde Valiliklere gönderilmiştir.

Söz konusu okullara müdür başyardımcısı/mııdür yardımcısı görevlendirilmesi ile öğretmen atamasına ilişkin başvuru formu ektedir. İlgi (b) yazı ekinde Valiliğinize gönderilen Usul ve Esasların 5.1 maddesinde Okul Yönetim KuruUuuın (OYK) görevleri belirlenmiş olup bu maddenin (a ve ç) fıkralarında; "a) Okula atanacak öğretmenleri belirlemek üzere, okulun bulunduğu ilde görev yapan ve zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış veya bu yükümlülükten muaf tutulan öğretmenler arasından, bunun mümkün olmaması halinde il dışından okulun norm ihtiyacının üç katı kadar adayı belirleyerek MTF.GM'ye teklif eder. ç) Okulda görevlendirilecek müdür yardımcılarım (en az biri atölye ve laboratuvar öğretmeni olarak) belirlemek üzere, öncelikle okulun öğretmenleri arasından olmak kaydıyla aynı ildeki öğretmenler arasından ihtiyacın üç katı kadar adayı belirleyerek MTEGM* ye bildirir." hükümleri bulunmaktadır. Söz konusu okullara öğretmen ataması ve müdür başyardııncısı/müdür yardımcısı görevlendirilmesi ile ilgili tekli İlerin ilgi (a) Yönetmelik hükümlerine göre alanında boş kadro bulunup bulunmadığı hususu da değerlendirildikten sonra, haklarında devam eden veya sonuçlanmış olan soruşturma bulunup, bulunmadığının da belirtilerek uygun görüşle her bir aday için ekteki başvuru formunun doldurularak 25.08.2017 tarihine kadar Bakanlığımıza gönderilmesi gerekmektedir. Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim. 

Tematik Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine Atama Yapılacak

Kamuajans

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.