TEOG MEB Lise Tercih Sonuçları meb.gov.tr sorgulama ekranında

TEOG MEB Lise Tercih Sonuçları meb.gov.tr sorgulama ekranında

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yıl hayata geçirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında liselere yerleştirme sonuçlarını açıkladı. Sonuçlar, Bakanlığın internet sitesinden ve e-okuldan öğrenilebilecek.

 Sonuçlara http://www.meb.gov.tr, http://oges.meb.gov.tr ve https://e-okul.meb.gov.tr adreslerinden ulaşabilirsiniz. Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sonuç bilgilerini sorgulayabilecek. Öğrencilere ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Uygulaması çerçevesinde, 8. sınıf öğrencilerinin liselere yerleştirilme tercihleri 31 Temmuz-8 Ağustos'ta alındı.
      
Bu kapsamdaki yerleştirme işlemleri, öğrencilerin yüzdelik dilimlerini gösterir şekilde yayımlanan Yerleştirmeye Esas Puanlarına (YEP) göre gerçekleştirildi.
      
YEP'e sahip 1 milyon 291 bin 851, 8. sınıf öğrencisinden 1 milyon 136 bin 546'sı tercihte bulundu.
      
Tercih yapan öğrencilerden, 1 milyon 57 bin 799'u okul kodlarına göre yaptıkları A Grubu tercihlerine, 78 bin 447'si okul türlerine göre yaptıkları B Grubu tercihlerine ve herhangi bir tercihte bulunmayan 134 bin 788 öğrenci ise "2014 Yılı Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu" esaslarına göre bir ortaöğretim kurumuna yerleştirildi.
      
Yerleştirme sonuçları, www.meb.gov.tr ve e-okul.meb.gov.tr internet adreslerinden yayınlandı.
      
NAKİL BAŞVURULARI 25 AĞUSTOS'A KADAR DEVAM EDECEK       

Yerleştirme sonrası nakil başvuruları 25 Ağustos'ta başlayıp haftalık periyotlarla 26 Eylül mesai bitimine kadar devam edecek.
      
Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği ile ilgili kılavuz esaslarına göre, kesin kaydı yapılmış olan öğrencilerin, açık kontenjan bulunan başka bir ortaöğretim kurumuna yönelik yerleştirme nakli isteğinde bulunmaları halinde başvuranlar arasında puan üstünlüğü esas alınarak sistem üzerinden otomatik olarak nakil işlemleri gerçekleştirilecek.
      
Resmi ya da özel bütün ortaöğretim kurumları arasındaki nakil işlemleri e-okul üzerinden yürütülecek.
      
Kesin kayıt işlemi tamamlanan fakat bir özel ortaöğretim kurumuna nakil yaptırmak isteyen öğrencilerin velileri, ilgili özel ortaöğretim kurumuna şahsen başvuruda bulunmaları halinde kesin kayıt işlemleri yapılacak ve yerleştiği ortaöğretim kurumdan nakilleri e-okul üzerinden otomatik olarak gerçekleştirilecek.
      
Resmi okullar arasındaki yerleştirme nakil işlemleri ise veli tarafından öğrencisinin kesin kaydının yapıldığı okul müdürlüklerine şahsen başvuru ile değerlendirmeye alınacak.
      
NAKİL SONUÇLARI 29 AĞUSTOS'TA İLAN EDİLECEK                
Nakil işlemlerine ilişkin ilk başvurular, 25-28 Ağustos'ta alınacak ve sonuçlar 29 Ağustos saat 19.00'da ilan edilecek.
      
Eylül sonuna kadar haftalık periyotlarla gerçekleştirilecek olan yerleştirmeye yönelik nakiller, okulların ilan edilen boş kontenjanları için yapılacak.
      
Başka bir resmi veya özel okula nakil talebinde bulunan öğrencilerden boşalacak kontenjanlar bir sonraki haftanın boş kontenjan listesinde yer alacak. Nakil talebi gerçekleşenler ve boş kalan kontenjanlar e-okul sisteminden ilan edilecek.
      
26 Eylül'den sonra yapılacak nakil başvuruları, ortaöğretim kurumları arasında nakil esaslarına göre taban puanlar esas alınarak gerçekleştirilecek. Nakil kontenjanları ile işlemleri ve ilgili bütün duyurular Bakanlığın e-okul.meb.gov.tr adresinden ilgililerin ve kamuoyunun bilgisine sunulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.