This is eylem

This is eylem

Milli Eğitim Bakanı’nın “yem bekleyen güvercinlere” benzettiği atanamayan öğretmenler, Yeni Cami’nin önünde güvercin uçurarak Bakan’ı protesto etti

 Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in, Eminönü’nde yem bekleyen güvercinlere benzettiği ataması yapılmayan öğretmenler, Eminönü’nde güvercin uçurup, diplomalarını yakarak Bakan’ı protesto etti. Öğretmenlere aileleri de destek verdi.


Milli Eğitim Bakanı’yla sorunlarını görüşmek üzere biraraya gelen öğretmenler, Dinçer’in, yanında bulunan Adana milletvekiline, “Ataması yapılmayan öğretmenleri Eminönü’nde yem bekleyen güvercinlere benzetiyorum. İyi ki çocuklarım devlet memuru değil” dediğini aktarmıştı.

Öğretmen olmayanlar derslere giriyor

40 binden fazla üyesi olan Şubatçılar Platformu, yaptıkları basın açıklamasında, yem değil atama istediklerini belirtilerek, Bakan Dinçer’i protesto etti. Basın açıklamasında, “Öğretmenler, bizzat Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıklamaları ve uygulamalarıyla itibarsızlaştırılmaktadır. Sayın Bakan eğitim kökenli olmadığını bir kez daha göstererek aynı görüşmede ‘iyi ki benim çocuklarım memur olmadılar’ demiştir. 
Haberin devamını okumak için tıklayın.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.