Her iki seçenek de Edebiyatın yüreğine saplanan bir hançerdir. Peki neden bu haksızlığın başkahramanı Türk dili ve edebiyatı oluyor. Açık öğretimle Türk Dili ve Edebiyatı yetmiyor gibi yine geçtiğimiz eylül atamalarında norm fazlası 1300 sınıf öğretmenini MEB alan değişikliğiyle Türk dili ve Edebiyatı bölümüne kaydırmıştır. Peki hali hazırda bekleyen Türk Dili ve Edebiyatı mezunları bu süreçte ne yapıyorlar? Onlar her gün kan ağlıyorlar, acabalarla ocak ayını bekliyorlar, yetkililerin bu Edebiyatçı kıyımına son verip Ocak ayında yapılacak atamalarda hak ettikleri gerçek sayıyı vermelerini bekliyorlar.
(kamuajans)
Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenleri Adalet Bekliyor
Mezun sayısı 30 binlere dayanan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmen adayları geçtiğimiz eylül ayında büyük bir hüsrana uğratıldı. 24 bin mezun Edebiyatçının girdiği KPSS'ye MEB, Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne 1125 gibi komik bir rakamla adeta bir sus payı verilmiştir.
10 Aralık 2014 Çarşamba 09:32

MEB'in açıklamış olduğu Öğretmen İstihdam "Projeksiyonları Stratejileri Projesi"nde 2023'e kadar 58 bin öğretmen açığı oluşacağının aktarması ve 2014'te verilen kontenjanın bu kadar düşük olması MEB'in tutarsız olduğunun mu yoksa MEB'in Milli Eğitimle alakası olmayan vekillerin bazı branşlara ayrıcalık yapılması isteği sunanlar tarafından yöneltildiğinin mi kanıtıdır?
Son Güncelleme: 10.12.2014 09:46
edebiyat ocakta en az 3 bin kontenjan verilsin
ocakta3000 atama istiyoruz en az yeter. artijk sabrimiz tukendi 79 puanla kaldim ortada
sayın editör tef mezunları da adalet bekliyor ama meb ten değil sizden bizim mağduriyetimiz neden haber yapılmıyor.
edebiyat öğretmenligine 3000 atama istiyoruz
evet edebi̇yata daha fazla kontenjan bekli̇yoruz mağdur edebi̇yat
edebiyat eylülde mağdur edildi. mezun sayısı 24.000, ihtiyaç 5.100, atama 1.115. hak adalet nerede? en az 3.000 atama istiyoruz...