Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenleri Adalet Bekliyor

Türk Dili ve Edebiyat Öğretmenleri Adalet Bekliyor

Mezun sayısı 30 binlere dayanan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmen adayları geçtiğimiz eylül ayında büyük bir hüsrana uğratıldı. 24 bin mezun Edebiyatçının girdiği KPSS'ye MEB, Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne 1125 gibi komik bir rakamla adeta bir sus payı verilmiştir.

 MEB'in açıklamış olduğu Öğretmen İstihdam "Projeksiyonları Stratejileri Projesi"nde 2023'e kadar 58 bin öğretmen açığı oluşacağının aktarması ve 2014'te verilen kontenjanın bu kadar düşük olması MEB'in tutarsız olduğunun mu yoksa MEB'in Milli Eğitimle alakası olmayan vekillerin bazı branşlara ayrıcalık yapılması isteği sunanlar tarafından yöneltildiğinin mi kanıtıdır?


Her iki seçenek de Edebiyatın yüreğine saplanan bir hançerdir. Peki neden bu haksızlığın başkahramanı Türk dili ve edebiyatı oluyor. Açık öğretimle Türk Dili ve Edebiyatı yetmiyor gibi yine geçtiğimiz eylül atamalarında norm fazlası 1300 sınıf öğretmenini MEB alan değişikliğiyle Türk dili ve Edebiyatı bölümüne kaydırmıştır. Peki hali hazırda bekleyen Türk Dili ve Edebiyatı mezunları bu süreçte ne yapıyorlar? Onlar her gün kan ağlıyorlar, acabalarla ocak ayını bekliyorlar, yetkililerin bu Edebiyatçı kıyımına son verip Ocak ayında yapılacak atamalarda hak ettikleri gerçek sayıyı vermelerini bekliyorlar.
(kamuajans)

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.