Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerinin Atama Talebi !

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerinin Atama Talebi !

Edebiyat öğretmenlerinin tarafımıza gönderdikleri epostaları sizlere sunuyoruz. Birçok öğretmen adayı bu konuda mağdur durumda. İşte onlardan bazıları...

 "Sayın Yetkili biz 18 bin mezunla bekleyen Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği mezunlarıyız. Öncelikle birkaç önemli hususta ki taleplerimizi bildirmek istiyoruz :

1-2013 Eylül ayı itibariyle yapılan öğretmenlik atamalarında haksız kontenjan dağılımı yapılarak biz Edebiyat öğretmenleri mağdur edilmiş bulunmaktayız. Örneğin Sosyal bilgiler öğretmenliğinin 3 bin açığına açıklarının yüzde 60 ı olan 1800 atama yapılırken , Lise matematiğin 4 bin açığına açıklarının yüzde ellisi olan 2 bin atama yapılırken ,Sınıf Öğretmenliğinin 8 bin norm fazlası öğretmenleri olduğu halde, bu alandan ihtiyaç olmadığı halde 1800 atama yapılırken Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne 7 bin açıkla 2500 atama yapılması bizleri 18 bin mezunla mağdur etmiştir. Mezun sayısı en fazla olan ikinci bölümüz bu husus göz önünde bulundurulmamıştır. Liselere 2013 Eylül ayında 500 bin öğrencinin fazladan kaydolacağı Edebiyat öğretmenliğine ihtiyacın yeniden en az 7 bine çıkacağı hususu göz önünde bulundurulmalıdır. Sizlerden ricamız bu mağduriyetimizi giderip EK ATAMADA EN AZ BİN ŞUBAT AYINDA İSE 3 BİN EDEBİYAT ÖĞRETMENİ ATAMASI YAPILMASIDIR.

2-Bir başka önemli konu ise OSMANLICA TÜRKÇESİ derslerinin lisede hem Tarih öğretmenlerine hem de Edebiyat öğretmenlerine verilmesi önerisidir. Bu öneri şu ana Talim Terbiyenin 80 nolu kararnamesinde yer almaktadır. Edebiyat öğretmenleri olarak OSMANLICANIN BİR DİL EĞİTİMİ DİL MESELESİ OLDUĞUNU DİL EĞİTİMİNİ İSE SADECE DİL UZMANI OLAN EDEBİYAT ÖĞRETMENLERİNİN VERMESİ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ. KONU İLE İLGİLİ UZMANLAR DA BU KONUDA HEMFİKİR. Sizlerden ricamız bu dersin Lisede sadece EDEBİYAT ÖĞRETMENLERİNE verilmesidir.

3-Edebiyatın lisede tam 5 seçmeli dersi var: Seçmeli Osmanlıca , Seçmeli Dil ve Hitabet, Seçmeli Edebiyat, Seçmeli Dil ve Anlatım, Seçmeli Türkçe bu dersler takdir edersiniz ki YGS-LYS başarısında hayati önem arz etmekte. Bu dersler seçmeli olacak kadar öğrencinin keyfiyetine bırakılmamalı. YGS-LYS de SIFIR PUAN HER GEÇEN YIL KATLANARAK ARTARKEN BU SEÇMELİ DERSLER ACİLEN ZORUNLU DERS OLMALIDIR. "

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.