Ücretli Öğretmen Atamaları Başvuruları İçin İmza Kampanyası Açıldı

Ücretli Öğretmen Atamaları Başvuruları İçin İmza Kampanyası Açıldı

Ücretli Öğretmen Atamaları Başvuruları İçin İmza Kampanyası Açıldı: 5000 Ücretli Öğretmen Adalet Bekliyor

Ücretli Öğretmen Atamaları Başvuruları İçin İmza Kampanyası Açıldı: 5000 Ücretli Öğretmen Adalet Bekliyor.

5000 Ücretli öğretmenin sözleşmeli olarak atanması ile ilgili yapılan kontenjan dağılımı Sn. Milli Eğitim Bakanımızın demeçlerinde belirttiği şekilde yapılmamıştır. Ön başvuru alınmadan yapılan kontenjan dağılımı adil olmayıp birçok kontenjan boşta kalacaktır. Bazı branşlara mevcut aday sayısından fazla kontenjan verilip diğer tüm branşlara birer kontenjan verilmiştir. Kontenjan dağılımının hakkaniyetli şekilde önbaşvuru alınarak yapılmasını talep etmekteyiz. Bu konuda sesimizin duyulmasında desteklerinizi bekliyoruz.

15.05.2018 tarihi itibariyle yayınlanan “ÜCRETLİ ÖĞRETMEN” atama kılavuzu ile ücretli öğretmenlere Hükümet Liderleri ve MEB tarafından verilen sözler tutulmamıştır. Ücretli öğretmenler aylarca atanacakları vaadiyle oyalanmış ve yayınlanan kılavuzla hüsrana uğramışlar, yok sayılmışlardır.

Sayın Milli Eğitim Bakanı İsmet YILMAZ’ın belirttiği gibi şartları tutan her ücretlinin mülakata davet edilmesini ve tecrübeye (liyakata) önem verilmesini talep etmekteyiz.


5000 ücretli öğretmen alımının amacı yıllarca karşılık beklemeden en ücra yerlerde yok pahasına karşılık beklemeden vefakarca çalışıp öğretmenliğe gönül vermiş, branşından yılda sadece birkaç öğretmen alımı olduğu için atanamamış ücretli öğretmenlerin mülakatla atanması olarak başlamışken şu an bambaşka bir hal almıştır.


Önceden önbaşvuru olacağı belirtilmesine rağmen hiç önbaşvuru olmadan bazı branşlara mevcut aday sayısının neredeyse iki katı kontenjan açmak suretiyle diğer tüm branşlar yok sayılmıştır. Meslek ve teknik öğretmenlere 1’er kişilik kadro belirlenmiş, ücretli ataması amacından çıkmıştır. Kontejanlar zaten atamasi var olan şu an atanamayan ogretmen sayısı az olan sınıf öğretmenliği, özel eğitim, dikap ve ingilizce gibi branşlara ayrılmıştır.


Atamanın önbaşvuru alınarak yapılmasını ve branşlara verilen kontenjanların yeniden değerlendirilmesini talep ediyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.