Ücretli Öğretmen Sayısı 45 Bin! Atama Sayısı 10 Bin!

Ücretli Öğretmen Sayısı 45 Bin! Atama Sayısı 10 Bin!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bugün TBMM'de soru önergelerine sözlü olarak cevap verdi. Bakan Yılmaz, ücretli öğretmen sayısının 45 bin olduğunu ifade ederken, 2017 ağustos ayında 10 bin atama yapılacak olması öğretmen adaylarının canını sıkıyor.

Her fırsatta eğitimde iyi bir noktada olduğumuzu söyleyen Bakan Yılmaz, 45 bin ücretli öğretmenin eğitim-öğretim faaliyetlerinde görev aldığını beyan etti. Eğitimde iyi bir noktada olan bir ülkede bu sayıda ücretli öğretmen bulunması akıllarda soru işareti bırakıyor.

Ücretli öğretmenler, öğretmen sayısının yetersiz olduğu, öğretmenin bulunmadığı ve ihtiyacın olduğu yerlerde ek ders ücreti karşılığında görev yapan öğretmenlerdir. Bir çoğunuzun da bildiği gibi ücretli öğretmenlerin büyük bir kısmı öğretmenlik bölümlerinden mezun değildir.

45 bin ücretli öğretmenin görev yapması demek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın acil olarak 45 bin öğretmene ihtiyacı var demektir. Hal böyleyken, 2016 Şubat ayında yapılması gereken atama Temmuz ayına kalmış ve halen yapılmamıştır. 

Her defasında yeni bir müjdeymiş gibi lanse ettirilen 2017 ağustos atamasında ise sadece 10 bin öğretmen atanacak. 45 bin ücretli öğretmene karşı sadece 10 bin öğretmen ataması.

Milli Eğitim Bakanlığı eğitimde iyi bir noktada olduğunu söylerken, elindeki argümanları arttırmalıdır. Sadece eğitime ayrılan bütçe ile eğitimde iyi bir noktada olduğumuzu ispat edemeyiz. 

Eğitimde başarı mutlu öğretmen ile sağlanır. Ama önce öğretmenle sağlanır. Bu sebeptendir ki 2017 Ağustos atamasında 10 bin gibi komik bir rakam yerine, Milli Eğitim Bakanlığının 45 bin ücretli öğretmenin yerini tamamiyle dolduracak bir atama yapması gerekmektedir. 

Abdullah Karadaş

Mebpersonel.com/Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.