'Ücretli Öğretmenle Eğitim Tökezliyor'...

'Ücretli Öğretmenle Eğitim Tökezliyor'...

'Ücretli Öğretmenle Eğitim Tökezliyor'


Atanamayan öğretmenler,okullarda fazla sayıda ücretli öğretmen görevlendirilmesinin eğitimde yarattığı hasarı ve bunun görmezden gelindiğini dile getiriyorlar.


''Öğretmen Adaylarının Çığlığı 


Biz yüksek puanlarına rağmen atanamayan ve sesini duyurmak için çabalayan öğretmenleriz. Sayın Bakan Dinçer tarafından yerleri lise, ön lisans ve öğretmenlikle alakası olmayan lisans mezunlarıyla doldurulabilen öğretmenleriz. bir sene boyunca 40bin + 30bin e güvenip ancak 40bin içerisinde kendilerine avuç içi kadar bile yerin çok görüldüğü lise branş öğretmenleriyiz. ilk atamada adaletsiz kadro dağılımı şubat ataması olmayacaktır söylemiyle daha da büyük bir adaletsizliğe dönüşmesiyle hakları gasp edilen öğretmenleriz. 


Ücretli öğretmenlik ülkemizde azımsanamayacak kadar çok sayılarda eğitim sistemindeki yırtık ücretli öğretmenliklerle yamalanamayacak kadar büyük bahsettiğimiz sayı 81bin902 kişi bu kişiler ders başı 7.8lira ya çalışıyorlar ve dönem içerisinde sebepsiz yere derslerini bırakma lüksüne sahipler dönem içerisinde boş geçen ve bir türlü girecek öğretmen bulunamayan dersler bu kişilerin yüzündendir. ülke genelinde hemen hemen her okulda yaşanan bu öğretmen sıkıntısını halka duyurmak konusunda yardımınıza ihtiyacımız var. eminiz ki sizin ilinizde de tamamı ya da çoğu ücretli öğretmenlerle yürütülmeye çalışan ve sürekli tökezleyen okullar vardır. BİZİM SESİMİZİN DUYULMASINA YARDIM EDER MİSİNİZ? okullar ticarethaneler değillerdir. kaliteli eğitim için ek atama şarttır.''


www.egitimajansi.com  

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.