Valinin ücretli öğretmen tepkisi

Valinin ücretli öğretmen tepkisi

Bursa Valisi Münir Karaloğlu, İnegöl ilçesinde Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu'nu inceledi.

     Vali Münir Karaoğlu, İnegöl'deki eğitim yatırımlarını yerinde inceledikten sonra, yeni Kaymakam Ali Akça'yı makamında ziyaret ederek görevinde başarılar diledi. Karaloğlu, İnegöl ile alakalı brifing aldı. Hayırsever işadamı Mehmet Yıldız tarafından eşi adına yaptırılan Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampusu'nu gezen vali, öğrencilere başarılar diledi. İncelemeler sırasında yetkililerle konuşan Vali Karaoğlu, yarım kalan işler için yetkilileri fırçaladı. Karaoğlu, sınıf ziyareti sırasında kampusta görev yapan öğretmenlerin hepsinin ücretli öğretmen olduğunu öğrenince kızdı. Karaloğlu, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk'e, norm fazlası öğretmenlerin kampusta görevlendirilmesi yönünde talimat verdi.

Karaloğlu, "Türkiye hem eğitimde, hem de sağlıkta kampus sistemine geçmeye çalışıyor. Sağlıkta iyi mesafe alındı. Eğitimde daha istenilen seviyede değiliz. İnegöl'de hayırseverimiz yaklaşık 300 bin metrekarelik bir alana, bünyesinde meslek lisesi, atölye, yurtlar, salonlar, sosyal donatıları bulunan, Türkiye'ye örnek olabilecek çok güzel bir proje yapmış. Bu sene endüstri ve teknik meslek lisemiz açıldı. Kasım ayı içerisinde kız ve erkek öğrenci yurdumuz açılacak" dedi.

Gelecek sene kampusun bütün okullarının açılmış olacağını bildiren Karaoğlu, "Burası 6 bin öğrencinin eğitim göreceği cıvıl cıvıl bir alana dönüşecek. Şu anda burada çok ciddi bir iş birliği var. Bir taraftan hayırsever vatandaşımız binalarını yapıyor, diğer taraftan Milli Eğitim Bakanlığı'ndan milletvekilimizin gayretiyle sağlanan ödenekle çalışmalar yapılıyor. Özel idaremiz alt yapısını yapıyor. Büyükşehir Belediyesi, işi olmamasına rağmen yollarını asfaltladı. Öğrencilerimiz eğitim görüyor. İnşallah bu bölge gelecek sene tam manasıyla İnegöl'e, Bursa'ya hizmet eden bir kampusa dönüşecek. Hayırseverimiz Mehmet Yıldız'a İnegöl halkı adına teşekkür ediyorum. Emeği geçenlere teşekkür ederim" diye konuştu.

Toplantının ardından vali ve beraberindekilere İnegöl köftesi ikram edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.