Vekilden Öğretmen Atamaları Açıklaması

Vekilden Öğretmen Atamaları Açıklaması

MHP Erzurum Milletvekili Aydın: - "Artık öğretmen olma ümidini, hayalini kuran aday sayımız 100 binlerle ifade ediliyor. Yazık değil mi bu çocuklarımızın hayallerine. Bugün itibarıyla 20 bin kadro alınacağı söyleniyor. Güzel bir şey, bakın, evet, mutlu olduk, sevindik o çocuklarımız adına ama yeterli mi? Yetmez. Ne olur bunu 50 bin, 60 bin yapabilseydik, bir taraftan da bu üniversitelerdeki ıslah çalışmalarımızı yapabilseydik, herkesi öğretmen yapma hevesimizden vazgeçseydik."

CHP'nin, öğretmenlerin sorunları ile ilgili araştırma önergesinin bugün görüşülmesi önerisi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilmedi. Partisinin grup önerisi üzerine söz alan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, 15 Temmuz sonrası darbe girişimini gerçekleştirenlere yönelik bir mücadele başlatıldığını ancak FETÖ ile hiçbir bağlantısı olmayan öğretmenlerin görevlerinden alındığını söyledi. Gerekçe olarak ByLock ya da Bank Asya gibi unsurların gösterildiğini dile getiren Havutça, "Görevinden ihraç edilen birçok öğretmen, neden ihraç edildiğini bilmiyor. FETÖ ile bu hainlerle ilgisi olmayan arkadaşlarımızı derhal göreve iade edin." diye konuştu.

MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, maaşları düşeceği için emekliliği düşünmeyen öğretmenlerin olduğunu söyledi. Öğretmenlerin can güvenliğinden mahrum olduklarını, zor şartlarda eğitim çalışmasını sürdürmeye çalıştıklarını öne süren Aydın, öğretmen adaylarının da atanmayı beklediklerini dile getirerek şunları kaydetti: "Artık öğretmen olma ümidini, hayalini kuran aday sayımız 100 binlerle ifade ediliyor. Yazık değil mi bu çocuklarımızın hayallerine. Bugün itibarıyla 20 bin kadro alınacağı söyleniyor. Güzel bir şey, bakın, evet, mutlu olduk, sevindik o çocuklarımız adına ama yeterli mi? Yetmez. Ne olur bunu 50 bin, 60 bin yapabilseydik, bir taraftan da bu üniversitelerdeki ıslah çalışmalarımızı yapabilseydik, herkesi öğretmen yapma hevesimizden vazgeçseydik." Aydın, üniversitelerde bir siyasallaşma eğilimi görüldüğünü ileri sürdü. HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, öğretmenlerin sorunları bilinmesine rağmen kalıcı çözümler üretilemediğini belirtti.

En düşük maaşı alanların öğretmenler olduğunu, ek iş yapmak zorunda kaldıklarını söyleyen Doğan, işsiz öğretmenlerin de intihara sürüklendiğini ileri sürdü. AK Parti Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, öğretmenlerin sorunlarının her platformda dile getirilmesi ve sorunlarına çözüm üretilmesi gerektiğini söyledi. Ancak CHP Grubu tarafından önergenin ciddiyetsizlikle hazırlandığını belirten Yılmaz, "Öğretmenlerin sorunları hakkında verilen önergede ciddiyetsizlikleri ve özensizlikleri görmek bir öğretmen olarak beni üzmüştür. Önerge hazırlanırken kullanılan istatistikler 2013 yılına ait. 4 yıl öncesine ait verilerle bugünün değerlendirildiği önerge, eğitim alanında devasa hizmetler yapan iktidarımıza yönelik haksız ve rencide edici ithamlarla dolu." diye konuştu. Yılmaz, muhalefet tarafından KPSS'ye girmiş, ciddi notlar alarak ilk elemeyi geçmiş, mülakat sisteminde de atanmış aday öğretmenlik yapan gençlerin liyakatsızlıkla suçlandığını belirterek, haksız ithamlara maruz kalan gençlerin özür beklediğini ifade etti. CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça da söz alarak, önergenin 2015 yılında hazırlandığını söyledi.

Yapılan oylamada CHP Grup önerisi kabul edilmedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.