Veliler, öğretmen atanmamasına tepki gösterdi

Veliler, öğretmen atanmamasına tepki gösterdi

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Vali Kurt İsmail Paşa Ortaokulu 4/C sınıfı öğrenci ve velileri, okul açıldığından beri sınıfa öğretmen atanmamasına tepki gösterdi.

 Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesi'nde bulunan Vali Kurt İsmail Paşa Ortaokulu Okulu 4/C sınıfı öğrenci ve velileri, okul açıldığından beri sınıfa öğretmen atanmamasından yakınarak, okul müdürü Paşa Aydınalp'ı da duyarsızlıkla suçladı. Müdür Aydınalp sınıfa  yeni öğretmen atandığını belirtti.

Kayapınar İlçesi'nde bulunan Vali Kurt İsmail Paşa Ortaokulu 4/C sınıfına, eğitime başlandığı ilk günden beri öğretmen atanmamasına öğrenci velileri tepki gösterdi. Okul bahçesinde okul idaresi ve okul müdürü Paşa Aydınalp'i ilgisizlikle suçlayan veliler, "Yaklaşık 1.5 aydan beri çocuklarımız sınıfta boş boş oturtuluyor. Geçici olarak bir öğretmen atamışlardı. Ancak o da başka bir yere okula atandığını bildiği için ilgilenmiyor, ders yaptırmıyordu. O da gittikten sonra çocuklarımız her gün boş boş sınıfta oturtuldu. Okul idaresine, diğer sınıflara 5'er, ya da 6'şarlı olarak dağıtılmasını istedik. Ancak bizi dinlemediler. Çocuklarımızın boşa geçen 1.5 ay gibi zamanına acıyoruz. Öğrencilerimiz eğitimsiz kaldı. Sınıfta yaramazlık yapan öğrenciler camlara, pencerelere çıkıyormuş diye duyduk. Çocuklarımızın hayati tehlike içinde olmasına razı olmadık. Onun için burada toplandık" dedi.

'İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ OKULDAN 5 ÖĞRETMENİ ALDI'

Okul Müdürü Müdürü Paşa Aydınalp ise daha eğitime başlanmadan önce hazırladıkları planda bir sıkıntı olmadığını ancak, okulların açılmasından sonra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün okuldan 5 öğretmeni alarak başka okullara atadığını ve sıkıntının bundan sonra başladığını söyledi. Sıkıntıya çözüm arayışında olduğunu dile getiren Aydınalp, "Yaptığımız planlamada öğretmen ihtiyacımız yoktu. Ancak okullar açıldıktan sonra okulumuzda görevli 5 öğretmen, başka okullara atandı. Benimle, şahsımla ilgili bir problem değil. Ben İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yazı yazdım. İhtiyacım olduğunu söyledim. Atama yapılmadı. Yani burası resmi bir kurum. Her şey yazışmalarla ve onaylarla olur. Ben müdür olarak sıkıntı olduğunda bununla ilgili yazı yazarım. Çözüm bulunmadığı taktirde yazışmaları takip eder, yetkililere hatırlatır ve çözüm bulunmasını isterim. 4/C sınıfı için de aynı böyle yaptık. Bugün bir öğretmen atandı. Yarın göreve başlayacak" dedi.,,

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.