Velilerden Yasa Dışı Para Toplanmış

Velilerden Yasa Dışı Para Toplanmış

İstanbul Ataköy Emlak Kredi Bankası İlköğretim Okulu'nda velilerden yasadışı şekilde para topladığı iddia edilen sınıf öğretmeni hakkında idari tahkikat başlatıldı. ...

 
 İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ataköy Emlak Kredi Bankası İlköğretim Okulu sınıf öğretmenlerinden M. Ç. hakkında İstanbul Valiliği’ne yapılan çok sayıda şikayet üzerine soruşturma başlattı.
YASADIŞI PARA TOPLANDI İDDİASI
Öğretmen M. Ç’nin normal müfredat dahilince verilmesi gereken “sosyal etkinlik” derslerinde İngilizce ve satranç dersi yaptığı bunun karşılığında velilerden para topladığı iddia edildi. Okul idaresinin durumdan haberdar olması üzerine 2. Dönem toplanan paralar velilere iade edildi. Öğretmenin yasa gereği velilerden bu faaliyetlerde karşılığında hiçbir para talep etmemesi gerektiği öğrenildi. Öğretmen M. Ç'nin ayrıca kendisi tarafından yazılan “Hece Kitabı” ve “Okula Başlıyorum” setini de  özellikle birinci dönem bedelinin üstünde öğrencilere sattığı da öne sürüldü.
“ÇALIŞKANLAR TEMBELLERLE OYNAMASIN”
M. Ç’nin öğrenciler ile olan ilişkilerinde de sıkıntılar yaşandığı şikayet dilekçelerine konu oldu. M. Ç’nin 1. Sınıf öğrencilerini “çalışkanlar”, “tembeller” diye ayırdığı ve çalışkan öğrencilere tembeller olarak nitelediği öğrenciler ile oynanamamaları telkininde bulunduğu belirtildi. M. Ç’nin derste parmak kaldıran öğrencilerin yanlış cevap vermesi durumunda aşağılayıcı ifadeler kullandığı, “madem bilmiyorsun neden parmak kaldırıyorsun salak, aptal” gibi sözler sarf ederek öğrencilerin özgüvenine ve darbe katılımına darbe vurduğu kaydedildi. M. Ç'nin birinci yarı yıl sonunda öğrencilere moral ve motivasyonu bozacak şekilde düşük notlar verdiği ifade edildi. Bazı velilerin sırf söz konusu öğretmenin tavırları yüzünden çocuklarını Emlak Kredi Bankası İlköğretim Okulu’ndan aldıkları Efe Y. ve Deniz E. isimli öğrencilerin velilerinin çocuklarını başka okula kaydettirdikleri ifade edildi. M. Ç'nin kişisel dosyasında geçmişe dönük idari cezalar da bulunduğu öğrenildi.
İstanbul Valiliği’ne çok sayıda dilekçe gönderilmesi üzerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tahkikat başlatıldı ve müfettiş görevlendirildi. Müfettiş iddialarla ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Okul yönetimine başvuran çok sayıda velinin hakkındaki iddialar ve yaşadıkları sorunlar sebebiyle M. Ç.’nin okulda göreve devam etmemesini istiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.