Yeni Atanacak 20.000 Öğretmenin Net Maaşı ve Ek Ders Ücreti

Yeni Atanacak 20.000 Öğretmenin Net Maaşı ve Ek Ders Ücreti

MEB'in Temmuz ayı içerisinde atamasını planladığı sözleşmeli öğretmenlerin net maaşları ve ek ders ücretleri ne kadar olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 20.000 Sözleşmeli Öğretmen atamasında en çok merak edilen konulardan biri ise net maaş ve ek ders ücretleri oldu. Yeni göreve başlayacak öğretmenlerin maddi gelirleri ne kadar olacak? 2018 yılı itibariyle sözleşmeli öğretmenlerin net maaşları 3.136,09 TL olarak belirlenmişti.

Temmuz sonu Ağustos başı gibi göreve başlaması planlanan 20.000 sözleşmeli öğretmenin net maaşı Temmuz zammı ve enflasyon farkı ile birlikte 3.375-3..490 TL arasında olacak. Sözleşmeli öğretmenlerin ek ders ücretleri ise SGK kesintisinden dolayı ders başı 11.95 TL olarak ödenecek. Kadrolu öğretmenlere bilindiği üzere ders başı 13.90 TL ödeme yapılıyor. Bu anlamda sözleşmeli öğretmenlerin maddi kaybı uzun vadede fazla olacak.

Sözleşmeli öğretmenlere kadrolu öğretmenler gibi haftalık 3 ek ders saati nöbet ücreti ödenecek. Sözleşmeli öğretmenler de kadrolu öğretmenler gibi hafta sonu destekleme ve yetiştirme kursu açabilecek ve bu kurslardan 2 katı ek ders ücret alabilecek. Yeni atanacak öğretmenlerin branşları, aylık ek ders ve DYK saat sayıları dikkate alındığında aylık gelirlerinin 3.500-5.000 TL arasında değişiklik göstereceği düşünülüyor.

Mebpersonel.com / Özel Haber

 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.