Yeni Öğretmen Atama Takvimi 1 Hafta İçinde Açıklanacak, Kaç Bin Öğretmen Alınacak?

Yeni Öğretmen Atama Takvimi 1 Hafta İçinde Açıklanacak, Kaç Bin Öğretmen Alınacak?

MEB, 1 hafta içinde yeni öğretmen atama ilanına çıkacak... Peki ne kadar öğretmen ataması olacak?

 Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), önümüzdeki 1 hafta içerisinde yeni sözleşmeli öğretmen atama ilanına çıkacak. Müjdeli haber Personel Genel Müdürü Hamza Aydoğdu'dan geldi. Aydoğdu, resmi sosyal medya hesaplabı Twitter üzerinden yeni öğretmen atama ilanı için sorulan soruda mart ayına kalmayacağını vurguladı. Bilindiği gibi yeni öğretmen atama sinyalleri bir çok platformda bir çok önemli isim tarafından verilmişti.

 Bakanlık,  muhtemelen 2019 yılı Eylül ayında yeni ataması yapılacak öğretmenleri göreve başlatmayı planlayacak. Önümüzdeki günlerde duyuruya çıkılacak. Mülakat ve tercih süreci atama takvimini izleyecek. En son güvenlik soruşturması yapılacak ve yeni atanacak öğretmenler göreve başlayacak.

 Yeni ilana çıkılacak öğretmen atamalarında branş bazında kontenjanların bir önceki atama ve atamalara büyük oranda benzerlik göstereceği tahmin ediliyor. Öte yandan yeni yapılacak toplam atama sayısında farklı görüşler olsa da sayının 20-25 bin bandında olacağı düşünülüyor.

 2019 yılı MEB şubat ayında yeni ilana çıkılacak sözleşmeli öğretmen atanmasına dair ilan ve içeriği hakkında merak ettiğiniz her şeyi bu sayfada bulabileceksiniz. Bizi takip etmeye devam ediniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.