YGS öncesi son hafta da ders çalışın tavsiyesi

YGS öncesi son hafta da ders çalışın tavsiyesi

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek öğrencilere ‘Son haftayı iyi değerlendirin.' tavsiyesinde bulunuldu.

 Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından tarafından düzenlenen sınavlara hazırlık konusundaki programa Cihat Şener katıldı. Gençlere ‘Hayatımız Sınav-Sınava Hazırlık' konulu seminer veren Şener, 24 Mart Pazar günü yapılacak YGS öncesinde, başarılı olmak için çeşitli yöntemler ve ipuçları verdi. Şener, puanlamalar ve sınav soruları gibi teknik konuların yanı sıra sınav kaygısı, ders çalışamama gibi duygusal konularda da gençlere destek oldu.

Sınava bir hafta kaldığını ve bu haftanın çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Şener, "Kimileri son bir hafta ders çalışılmaz diyor. Kesinlikle kulak asmayın. Bu bir haftada çok şey yapılabilir. Son bir hafta, sabah, öğlen veya akşam fark etmez. Yeter ki çalışın. Kafanızı karıştıran şeylere algılarınızı kapatın." diye konuştu.

YGS'nin değil ikinci sınavın önemli olduğu anlayışının yanlış olduğunu aktaran Şener, şunları söyledi: "Bu çok büyük hata olur. İlk sınav puanının yüzde 40'ı yerleştirme puanınıza ekleniyor. Yani 100 puan fazla alan herkesin cebinde fazladan 40 puan olacak. İlk sınavı önemseyin. Çıkacak sorular önceki yılların sınavlarından farklı olmayacak ama siz yine de şok geçireceksiniz."

YGS öncesi son hafta da ders çalışın tavsiyesi

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.