Yılmaz: 560 binden fazla öğretmen ataması yaptık

Yılmaz: 560 binden fazla öğretmen ataması yaptık

Türkiye'nin ihtiyacının eğitim olduğunu ifade eden Yılmaz, eğitimin hükümetin en öncelikli konusu olduğunu aktardı. Bakan Yılmaz, 2002 yılında eğitime ayrılan pay yüzde 10 iken, bugün eğitime ayrılan kaynağın 122 milyar lira ile toplam bütçenin yüzde 20's

Yılmaz: "Bununla 12 yıllık zorunlu eğitimi getirdik. 270 binden fazla derslik ve 560 binden fazla öğretmen ataması yaptık. Bununla birlikte 80 binin üzerindeki özel eğitime muhtaç evladımızı okulumuza taşıdık. 200 bin engelli kardeşimizi, kaynaştırma sınıfında eğitime aldık. Okula gelemeyecek olan 13 binin üzerindeki evladımız okula gelemiyor diye öğretmenlerimizi evlerine gönderdik. Evde eğitim alan kardeşlerimize, eğitim saatini artırmak için de çalışmamız var. Hastanelerde de de bine yakın öğrenciye eğitim veriyoruz."

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin uzlaşma iklimini Türkiye'ye getireceğini belirterek, "Yeni dönemde hükümeti kurmak için yüzde 50 oy gerekecek. Hiçbir partinin oyu yüzde 50'inin üzerinde değil. O halde, başka partilerden oy alabilmek lazım." dedi.

Tuzla'daki Özel Gül Bahçesi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışında konuşan Yılmaz, yağmurda bekleyen vatandaşlara teşekkürlerini ileterek, yağmurun rahmet olduğunu ve yağmuru görebilmek için insanların duaya çıktığını söyledi. Rahmetin altında olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Yılmaz, eğitimle ilgili yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Türkiye'nin ihtiyacının eğitim olduğunu ifade eden Yılmaz, eğitimin hükümetin en öncelikli konusu olduğunu aktardı. Bakan Yılmaz, 2002 yılında eğitime ayrılan pay yüzde 10 iken, bugün eğitime ayrılan kaynağın 122 milyar lira ile toplam bütçenin yüzde 20'si olduğunun altını çizdi.

Yılmaz, hükümetin ayırdığı kaynakla eğitimde neler yaptığını anlatarak, şöyle devam etti:

"Bununla 12 yıllık zorunlu eğitimi getirdik. 270 binden fazla derslik ve 560 binden fazla öğretmen ataması yaptık. Bununla birlikte 80 binin üzerindeki özel eğitime muhtaç evladımızı okulumuza taşıdık. 200 bin engelli kardeşimizi, kaynaştırma sınıfında eğitime aldık. Okula gelemeyecek olan 13 binin üzerindeki evladımız okula gelemiyor diye öğretmenlerimizi evlerine gönderdik. Evde eğitim alan kardeşlerimize, eğitim saatini artırmak için de çalışmamız var. Hastanelerde de de bine yakın öğrenciye eğitim veriyoruz."

Bakan Yılmaz, Türkiye'nin eğitimde dünyada 16. sırada olduğunu aktardı. Hedeflerinin büyük olduğunu dile getiren Yılmaz, dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri olmayı hedeflediklerine işaret etti. Yılmaz, 2002 yılında milli gelirin 230 milyar dolar olduğunu belirterek, bu rakamın şimdi ise 850 milyar dolar olduğuna dikkati çekti.

Ülkenin gelecekte güçlü bir yönetime ihtiyacı olduğunu ifade eden Yılmaz, milletin birlik ve beraberlik içerisinde, güçlü bir yönetimde olması gerektiğini belirtti.

Yılmaz, "Eğer milletimiz birlik ve beraberlik içinde olursa ve güçlü bir yönetime de sahip olursak, hiç şüpheniz olmasın, Türk milletinin hayali zengin ülke, demokratik ve refah içinde yaşayan ülke, başı dik, alnı açık, zengin bir ülke. Yapar mıyız? Yaparız, inşallah. Bunun için önümüzde bir fırsat var. Nedir? 16 Nisan'da güçlü bir yönetime 'evet' diyeceğiz. 16 Nisan'da halk oylamasında soruyoruz, 'Hükümeti sandıkta sen kurmak istiyor musun? Hükümeti sandıkta sen kurarsan, bunun adı millet hükümeti.' Çünkü hükümeti, millet kuruyor." diye konuştu.

"Biz 'evet' dediğimizde Türkiye kazanacak ve önü açılacak" diyen Yılmaz, bu sistemin daha demokratik olduğunu vurguladı.

Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin milli uzlaşma getireceğine vurgu yaparak, şunları kaydetti:

"Bu sistem, uzlaşma iklimini Türkiye'ye getirecek. Yeni dönemde, hükümeti kurmak için yüzde 50 oy gerekecek. Hiç bir partinin oyu, yüzde 50'inin üzerinde değil. O halde, başka partilerden oy alabilmek lazım. Biz bu anayasa değişikliğini de MHP'yle uzlaşarak, halkın önüne getirdik. Hükümeti kurmak isteyen, başka partilerden de oy isteyip alabilmesi lazım. Bunun için ötekileştirme ve ikileştirmeden uzaklaşacak. 80 milyonu bağrına basabilmesi lazım. Bunun adı, uzlaşmadır. Türkiye'nin uzlaşmaya ihtiyacı var, doğru mu? Farklılıklarımız içerisinde, bir arada yaşama iradesini göstermemiz lazım. Doğru mu? İşte bunun kalıcı olmasını istiyorsak, 16 Nisan'da mutlaka 'evet' dememiz lazım. Demokrasi ve uzlaşma için. Bu sistemi kabul edersek ülkeye o zaman istikrar gelecek."

Konuşmanın ardından Özel Gül Bahçesi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışını gerçekleştiren Yılmaz, davetlilerle okulu gezdi. Bakan Yılmaz, vatandaşlarla sohbet edip, sorunlarını dinledi.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.