Yönetici atama yönetmeliği eğitim camiasını memnun etti.

Yönetici atama yönetmeliği eğitim camiasını memnun etti.

Yeni yönetici atama yönetmeliği eğitim camiasını mutlu etti.

 Merakla beklenen,Milli Eğitim Bakanlığı Yönetici Atama Yönetmeliği 6 Ekim 2015 tarihli 29494 sayılı resmi gazetede yayınlandı. Yönetmeliğe genel olarak bakıldığında MEB'in eğitim camiasının talepleriyle örtüşen bir yönetmelik hazırladığını ve  yeni yönetmeliğin   eğitimcilerin beklentilerine cevap verdiğini görmekteyiz. Yönetmeliğin yayınlanmasında sonra eğitimcilerden  gelen  yorumlarda da   yeni yönetmeliğin   uygulanabilir ve beklentilere cevap verdiği yönünde görüşler ağır basmaktadır. 

Yeni yönetmeliğin değerlendirmesine  geçmeden önce   Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI'nın   göreve geldiği günden bu yana eğitim camimasında ki sorunların çözümünde, sorunlar ile ilgili  öğretmenlerden gelen talepleri her zaman ön planda tutup sorunların çözümünde  öğretmen odaklı haraket ettiğini bilmekteyiz  ve bu doğrultuda  yeni yönetici atama yönetmeliğininde de   eğtimcilerin talepleri ve görüşlerini dikkate alıp , yeni yönetmeliği eğitim camiasını memnun edecek şekilde hazırlanmasında  ki hassasiyetlerinden  dolayı  Öğretmen Dostu Bakan  Nabi AVCI  ve ekibini tebrik ediyoruz.


Yeni Yönetici Atama Yönetmeliğinde  eğitim camiasını  memnun edecek  o değişiklikler.

* Okullarda Müdür yardımcılığı yapmayan ,Müdür Olamayacak.

Müdür olarak görevlendirileceklerde aranacak özel şartlar

1) Müdür olarak görevlendirileceklerin aşağıdaki şartlardan en az birini taşımaları gerekir:

a) Müdür olarak görev yapmış olmak.

b) Müdür başyardımcısı olarak en az iki yıl görev yapmış olmak.

c) Kurucu müdür, müdür yardımcısı ve müdür yetkili öğretmen olarak ayrı ayrı veya müdür başyardımcılığı dâhil toplam en az üç yıl görev yapmış olmak.

ç) Bakanlığın şube müdürü veya daha üst unvanlı kadrolarında görev yapmış olmak.


* Müdür Yardımcılığına atamalar MEB tarafından yapılacak merkezi sınav sonucu alınan puanlara göre yapılacak.

Müdür başyardımcılığı ve müdür yardımcılığına görevlendirme yazılı sınav sonucuna göre yapılacak


* Müdür Atamalarında anayasa mahkemesi tarafından da kabul edilen Ek-2 ve sözlü sınav  sonucuna göre atama yapılacak.

Müdürlüğe görevlendirme  değerlendirme ve sözlü sınav sonucuna göre yapılır.

* Eski yönetmeliğe göre atanan müdür yardımcıları görevden alınmayacak ve 4 yıl süre bitimi beklenecek ve süresü dolanlarda yeniden sınava girebilecek.

Müdürlüğü boş bulunan veya dört ve sekiz yıllık müdürlük süresini dolduranlardan boşalacak eğitim kurumları, il millî eğitim müdürlüklerinin internet sitesinde duyurulur.

*Okulu dönüşüme uğrayacak veya kapatılan idareciler mağdur edilmeyecek.

Dönüştürülen eğitim kurumlarının dönüştürülmeden önceki yöneticileri, kalan görev sürelerini dönüştürülen eğitim kurumunda tamamlar.

Kapatılan eğitim kurumlarında yönetici olarak görev yapanlar, il içinde ilan edilecek durumlarına uygun ihtiyaç bulunan eğitim kurumlarına aynı yöneticilik görevi ile sınırlı olmak ve kalan görev sürelerini tamamlamak üzere yönetici olarak görevlendirilme isteğinde bulunabilir. 


*Kadın yöneticilere pozitif ayrımcılık yapılacak.


 
Öğrencilerinin tamamı kız olan eğitim kurumlarının müdürleri ile bu kurumlar ve yatılı kız öğrencisi bulunan eğitim kurumlarının müdür yardımcılarından en az biri kadın adaylar arasından görevlendirilir

 Karma eğitim yapılan ve müdür yardımcısı sayısı üç ve daha fazla olan eğitim kurumlarının müdür yardımcılarından en az biri kadın adaylar arasından görevlendirilir.



Sizlerde görüşlerinizi yorumlar kısmında bizler ile paylaşabilirsiniz.
www.mebpersonel.com





HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.