YÖNETİCİLERİ TEDİRGİN EDEN BELİRSİZLİK

YÖNETİCİLERİ TEDİRGİN EDEN BELİRSİZLİK

Taşra Teşkilatında görev yapan İl Müdür Yardımcıları, İlçe Müdürleri ve şube müdürleri için yapılacak rotasyon papatya falına dönmüş durumda

Milli Eğitim Bakanlığı taşra teşkilatında görev yapan İl Müdür Yardımcıları, İlçe Müdürleri ve Şube Müdürleri için yer değiştirme yönetmeliği hazırlandı.  
İnsan Kaynakları Genel Müdürü Telekonferansta Haziran ayı içerisinde rotasyonun yapılacağını açıkladı.
 
Haziran ayının ortasına gelmemize rağmen yönetmeliğin hala Başbakanlığa gönderilmediği iddia ediliyor.
 
İnsan Kaynakları Genel Müdürünün bu yaz rotasyonun yapılacağını açıklaması Taşra Teşkilatı Yöneticilerinde İl Dışına gitme ve yer değiştirme psikolojisini de beraberinde getirdi.
 
Yerleşik düzeni bulunan, eşinin işi, çocuklarının okulu ve daha birçok sosyal etkenin değişecek olması taşra yöneticilerinin akıbetlerinin ne olacağı ile ilgili yetkili ağızların net olarak açıklama yapmaması bu yöneticilerin moral ve motivasyonunu bozmaktadır.
 
Taşra Teşkilatı Rotasyonunun Haziran ayı içerisinde yapılması imkansız.
 
Bu rotasyon en erken Ağustos ayı içerisinde yapılabilir. Aslında Bakanlığın 4+4+4 sistemi ve daha birçok konuda taşların yerine oturmaması nedeniyle rotasyon uygulamasının 1 yıl ertelenmesi ve bunun bir an önce kamuoyuna açıklanarak yöneticilerimizin de işlerine motive olmaları gerektiğini defalarca bu sayfadan dile getirdik.
 
Bulunduğu yerden sıkılan ve haklı olarak yer değiştirmek isteyen yöneticilerimiz bu konuda bize tepki verse de, ülke menfaatlerinin kişi menfaati üstünde tutulması gerektiği tezinden yola çıkarsak Ağustos ayında ülke genelinde yapılacak bir rotasyonun hiç kimseye bir yararının olmayacağı görülecektir.
 
Rotasyona uğrayacak idarecilerimizin birçoğunun tatilde bulunacağı bir dönemde, okulların ve kurumların ihale işlemleri, kitap dağıtımı, öğretmen yerleştirmeleri ve daha birçok konunun halledilmesi gereken bir dönemde birçok ilçemizde tek bir yönetici bile kalmadan iller arası yer değişikliği sistemi tıkar.


Bütün bunlara rağmen Bakanlık Taşra Teşkilatında bir rotasyon düşünüyorsa yönetmeliği bir an önce çıkarmalı ve rotasyon İşlemlerini ise Temmuz ayı sonuna kadar bitirmelidir.
 
Sonuç olarak ; Bakanlığın bu konuda net bir açıklama yapmaması taşra teşkilatında görev yapan yöneticilere resmen papatya falı açtırmaktadır. Bu belirsizlik içerisinde görev yapmaya çalışan yöneticilerimiz basın yayın organlarında çıkan haberleri ve fısıltı gazetelerini takip etmektedir. Burada Bakanlığın net olarak konu hakkında bir açıklama yapması kamuoyunu ve idarecilerimizi rahatlatacaktır.


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.