YSK Nerede Oy Kullanacağım Tıkla Öğren( 1 Kasım 2015)

YSK Nerede Oy Kullanacağım Tıkla Öğren( 1 Kasım 2015)

YSK Nerede Oy Kullanacağım Tıkla Öğren( 1 Kasım 2015)

  Türkiye'de nefesler tutuldu. Pazar günü sandığa gideceğiz. Peki nerede oy kullanacağınızı biliyor musunuz? Nerede oy kullanacağınızı YSK seçmen sorgulama sayfasından öğrenebilirsiniz.Nerede oy kullanacağım diye merak edenler için 1 Kasım 2015 YSK (secmen.ysk.gov.tr) seçmen sandık sorgulama sistemi sayesinde işiniz çok kolay! Seçmenler sandık sorgulaması yaparak nerede oy kullanacaklarını rahatlıkla öğrenebilirler. Milletvekili seçimleri için artık geri sayım başladı. 1 Kasım 2015 Pazar günü gerçekleştirilecek olan ' Genel Seçimler' için nerede ve nasıl oy kullanacaksınız?

 
Yüksek Seçim Kurulu, internet üzerinden vatandaşların nerede oy kullanacaklarını öğrenebilecekleri web sitesini de kullanıma açtı. Kayıtlı oldukları seçmen bölgesindeki okullarda oy kullanacak olan vatandaşlar, hangi okulda oy kullanacağını YSK'nın "https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtici.jsp" adresinden öğrenebiliyor.
 
Oy kullanacağınız yeri öğrenmek için adresteki web sitesinde istenen "Nüfusa kayıtlı olduğu il", "TC Kimlik Numarası", "Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No" ve sayfada güvenlik önlemi olarak gösterilen 7 haneli resim doğrulama kodunu girmek yeterli oluyor.
 
YSK OY KULLANMA SAATLERİNİ BELİRLEDİ
 
Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 1 Kasım'da yapılacak milletvekili genel seçimlerinde oy kullanma saatlerini belirledi. Karar, Resmi gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.
 
Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan YSK kararında, oy kullanma süresinin saat 08.00 ile 17.00 arası olduğu belirtildi. Saat 17.00 olduğu halde sandık başında bekleyenlerin sandık başkanı tarafından sayıldıktan sonra oy kullanabilecekleri ifade edildi.
 
Karara göre; adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis'te 07.00 ile 16.00 saatleri arasında oy kullanılacak.
 
Ali Babacan Ak Parti'deki son durumu açıkladı
 
Eski Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Ankara milletvekili adayı Ali Babacan, 1 Kasım seçimlerine ilişkin anketlerdeki son durumu değerlendirirken "Tablo bizim açımızdan çok rahat görünmüyor" dedi.
Buna karşın her gün trendin biraz daha olumlu seyrettiğini dile getiren Babacan, "Hem sahada hem kamuoyu yoklamalarında bu trend görülüyor. Kararsız vatandaşlarımızın son gün ne yapacağı çok çok belirleyici olacak" diye konuştu.

 
 
 
Seçmen sorgulama için ;
 
• Seçmen sorgulama için ilk olarak yapmanız gereken https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtici.jsp adresine giriş yapmak olacaktır.
• Daha sonra ise karşınıza çıkacak olan sayfada ilk olarak yapmanız gereken nüfusun kayıtlı olduğu ili belirlemeniz olacaktır. Bu bölümde yer alan işlemi de yerine getirdikten sonra bir sonra ki adımda yapmanız gereken işlemler ise aşağıda yer almaktadır.
• Bir sonraki işlemde yani daha sonra ki adımda sizden girmenizi istenilen bilgi ise TC kimlik numaranızdır. TC kimlik numaranızı da ilgili alana eksiksiz ve doğru bir şekilde girdikten sonra bir sonraki adımda yapmanız gereken işlem ise aşağıda yazmış olduğumuz adımlardır.
• Daha sonra ise nüfus cüzdanınızda yer alan sıra numaranızı sıra no yazan alana girmeniz gerekmektedir.
• Tüm bu işlemleri yerine getirdikten sonra son olarak resim doğrulama yazan bölümün yanında yer alan harf ve rakamları yine aynı kısmın altında yer alan kutucuğa eksiksiz girdikten sonra sorgulamanızı yapabilirsiniz.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.