Yusuf Tekin'den ''Öğretmen Atamaları'' Açıklaması

Yusuf Tekin'den ''Öğretmen Atamaları'' Açıklaması

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin'den ''Öğretmen Atamaları'' Açıklaması

MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, Kanal 24 televizyonuna öğretmen atamaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Tekin, 2018 için öğretmen alımı olup olmayacağına ilişkin soru üzerine de kamuya personel istihdamının Bütçe Kanunu'nda düzenlendiğini, Bakanlık olarak kendi bütçe taleplerini ilgili birimlere Kalkınma Bakanlığı nezdinde ulaştırdıklarını bildirdi.

Bütçe kanunu çıktıktan sonra kanunda kamuya bu yıl kaç personel alınacağının tanımlanacağını vurgulayan Tekin, şöyle dedi:

"Hangi bakanlığın ne kadar personel ihtiyacı var, bununla ilgili bütçe kanununda tanımlanan personel sayısını bir anlamda bakanlıklar arasında bölüşüyoruz. Benim tahminim, 2018 yılı şubat ya da mart ayından önce bu konuyla ilgili ne kadar istihdam edileceğine dair herhangi bir net açıklama yapamayız. Mutlaka öğretmen alımı olur çünkü ihtiyaçlarımız var. Bizim ortalama her yıl 8 bin civarında öğretmen arkadaşımız emekliliğini istiyor. Nüfusun artması, yeni derslikler, yeni okullar bizim ihtiyacımız her yıl artıyor. Hükümetimiz, Milli Eğitim Bakanlığına öğretmen istihdamı için bir kadro tahsis edecektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.