Yüz Binlerce Öğretmen Atama Bekliyor! Uzman Eğitimci Zeynep Salman İçli TV Programında Öğretmenlerin Sesi Oldu

Yüz Binlerce Öğretmen Atama Bekliyor! Uzman Eğitimci Zeynep Salman İçli TV Programında Öğretmenlerin Sesi Oldu

Atama Bekleyen Öğretmenler Seslerini TV 100 ekranlarından Eğitimci Zeynep Salman İçli aracılığıyla duyurdu.

Geçtiğimiz hafta Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin TV 100 ekranlarında Gazeteci Kübra Par'ın konuğu olmuş ve eğitim gündemine dair açıklamalarda bulunmuştu. Bakan Tekin Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınav ortalama netlerinin düşük olduğunu bu sebeple mülakatın yapılması gerektiğini ifade etmişti. Program sunucusu Kübra Par ise mülakatın yapılması gerektiğini açıklamıştı.

Atama bekleyen öğretmenler konuyla ilgili tepkilerini dile getirdi. Öğretmenlerin baskısı sonucunda Gazeteci Kübra Par öğretmenlerden bir temsilciyi programına konuk etmek istediğini duyurmuştu.

Eğitim Programı ve Öğretim Uzmanı Zeynep Salman İçli atama bekleyen öğretmenleri temsilen programın konuğu oldu. Yaptığı konuşmada;

Öğretmen istihdamı, mülakat, ücretli öğretmenlik, kontenjanlar gibi pek çok konuya kısa sürede değinerek atama bekleyen öğretmenlerin taleplerini kamuoyuyla paylaşarak açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı;

"“ÇÖZÜM VAR AMA ÇÖZÜMÜN YOLU MÜLAKAT DEĞİL”

Madem bizim deneyim kazanmamızı istiyorsunuz stajların üniversitelerdeki var olan sayısı arttırılsın. Çözüm var ama çözümün yolu mülakat değil. Açıklamasında bulundu. "

HABERE YORUM KAT

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.