1 Mayıs Pazartesi Günü Öğretmenlere Ek Ders Ücreti Ödenecek Mi?

1 Mayıs Pazartesi Günü Öğretmenlere Ek Ders Ücreti Ödenecek Mi?

1 Mayıs 2017 Pazartesi Günü Öğretmenlere Ek Ders Ücreti Ödenecek Mi? 1 Mayıs İşçi Bayramında Öğretmenlerin Ek Ders Ücreti Kesilecek Mi?

MEBPERSONEL - 1 Mayıs 2017 Pazartesi Günü Öğretmenlere Ek Ders Ücreti Ödenecek Mi? 1 Mayıs İşçi Bayramında Öğretmenlerin Ek Ders Ücreti Kesilecek Mi?

2429 sayılı Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Yasanın, 22/4/2009 gün ve 5892 sayılı Yasanın 1 inci maddesiyle değiştirilen 2/C maddesi uyarınca "1 Mayıs günü" resmi tatil ilan edilmiştir. 

Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün 27/072007 tarih ve 49720 sayılı yazılarının 1.maddesinde; “1) İlgi Karar kapsamında ek ders ücretinden yararlanmakta olan Bakanlığımızın merkez ve taşra teşkilatı personeli, söz konusu değişikliğin yürürlüğe girdiği 21.07.2007 tarihinden itibaren millî bayramlar (Cumhuriyet Bayramı, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Zafer Bayramı) nedeniyle tatil edilen günlerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılacaklardır.

Yönetmeliğe göre; Cumhuriyet Bayramı, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı, Zafer Bayramı nedeniyle tatil edilen günlerde öğretmenlerin üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılacaklardır. Aynı şekilde mahalli bayram ve kurtuluş günlerinde de ek ders kesintisi olmamaktadır.

1 Mayıs Pazartesi Günü Ek Ders Ücreti Ödenmez

Milli Eğitim Bakanlığı, resmi tatil olsa da 1 Mayısın milli ve mahalli bir bayram olmadığını dolayısıyla derse girmeyen öğretmenlerin ders, ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılamayacaklarından öğretmenlerin ek ders ücreti kesilecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.