2012  e-kayıt e okul

2012 e-kayıt e okul

e okul, 2012 e okul kayıt, 2012 e okul kayıtları, 2012 e okul kayitlari, 2012 e okul kayıt sonucları, 2012 e okul kayıtlarının sonuçları,2012 e-kayıt e okul

 

Milli Eğitim Bakanlığı, e-kayıt sistemi ile kayıtları alınan 66 ay ve üzeri çocuklar için velilerden gelen kaydın bir yıl ertelenmesi talebini, tıbbi tanılı rapor ile kabul edecek. 



Çocuğunuzun hangi okula kaydolduğunu öğrenmek için tıklayınız  


Milli Eğitim Bakanlığı, 2012-2013 eğitim öğretim yılı e-kayıt uygulaması ile ilgili sıkça sorulan sorulara cevap verdi. Buna göre, 2006 doğumlular ile 2007 Ocak-Mart doğumlu çocukların tamamı ve 2007 Nisan-Eylül doğumlulardan velisinin isteği olan tüm çocukların birinci sınıfa kayıtları otomatik olarak yapıldı. 2007 Nisan-Eylül doğumlu çocuklar, ikametlerine uygun ilkokullara geçici olarak yerleştirildi. Bu kapsamda, çocuğunu birinci sınıfa göndermek isteyen velilerin okula yazılı istekte bulunması yeterli olacak.

 

Kaydı hiçbir okulda gözükmeyen çocukların velileri, öncelikli ilçe nüfus müdürlüğüne giderek adres kontrolü yaptıracak. Daha sonra ilçe milli eğitim müdürlüğüne giderek yetkilileri bilgilendirecek. İlgililer, ilçe adres havuzundaki adresleri ilgili okullarla ilişkilendirecek.

 

Velilerden gelebilecek öğrencilerin kayıtlarının bir yıl ertelenmesi istekleri, tıbbi tanılı raporla kabul edilecek. Buna göre, yaşça kayıt hakkını elde eden ancak bedenen veya zihnen yeterince gelişmemiş olup okula uyum sağlayamayan 66 ay ve üzeri çocuklar, kasım ayı sonuna kadar sağlık kurumlarından verilen bedenen veya zihnen gelişmemiş tıbbi tanılı rapor üzerine, okul öncesi eğitime yönlendirilebilecek veya kayıtları bir yıl ertelenebilecek.

 

E-kayıt yerleştirmesi, aynı zamanda kesin kayıt anlamına da gelecek. Veliler, kesin kayıt için ek herhangi bir belge götürmeyecek. Eylül ayı başında okul idaresine başvurarak çocuğunu bu okula göndereceğini beyan edecek veli, kayıt için herhangi bir ücret ödemeyecek.

 

Şehit-muharip gazi çocukları ile özel eğitim öğrencilerinin kayıtları, sistemde yerleştirilen okulda yapıldıktan sonra Eylül ayı başı itibariyle istedikleri okula nakledilebilecek.

 

1. SINIFLARI UYUM PROGRAMI 10 EYLÜL’DE BAŞLAYACAK

 

Okullar, 17 Eylül Pazartesi günü, 1. sınıfların uyum programı ise 10 Eylül’de başlayacak. Öğrencilerin şubeleri ve öğretmenleri, ilgili okul yönetimi tarafından okullar açılmadan önce belirlenecek. Okulun fiziki şartlarına göre, aynı yaş grubundaki öğrencilerin aynı sınıflara yerleştirilmeleri okul yönetimleri tarafından değerlendirilebilecek.

 

KAYIT SIRASINDA İSTENEN BELGELER

 

İlimizdeki ilkokullarda da yöneticiler, bu yıl ilk kez uygulanacak bu sistem nedeniyle kayda gelen öğrencinin bilgilerini, ekrana girip doğrulatıp onayladıktan sonra kaydını yapıyor.

 

Okul kayıtları sırasında veliler öğrencinin kimlik fotokopisini, aslını, ikametgah(kayıt nakil tarihi), anne veya babası adına kayıtlı iki aylık su, elektrik, doğalgaz faturası isteniyor. Ayrıca, istenen evraklar arasında 2 top A4 fotokopi kağıdı da bulunuyor. Veli, kayıt sırasında bir de öğrencinin ve kendisinin bilgilerinin yer aldığı bir form dolduruyor.

 

Bu arada, ikametgah değiştiren ailelerin çocuklarının kaydı için de bir esneklik bırakılıyor. Doğal olarak ikametgaha en yakın okula kaydı yapılacak 1 nci sınıf öğrencileri için, adres değişikliği durumunda yeni okula kayıt, sistemde e-kayıt “nakiller” bölümü açıldıktan sonra yapılabilecek. Vali Ercan Topaca imzasıyla okullara gönderilen genelgede ise, velilerden kayıt sırasında 1 Ocak 2012 tarihinden geçerli elektrik, su ve doğalgaz faturası isteniyor.

 

PARA CEZASI DA VAR

 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı genelgede yeni sisteme göre 66 ayını doldurmuş tüm çocukların okullara kaydı yapılıyor. 60-66 ay arası çocukların okula başlaması ise ailenin isteğine bağlı. Öteyandan, 66 ayını doldurmuş, ancak bir şekilde bu çocukların okula yazdırılmaması halinde günlük 15 TL para cezası uygulaması da söz konusu.

 

OKULLARDA TADİLAT

 

(4+4+4) eğitim sistemi çerçevesinde okulları beklenen yeni bir değişiklik de, hem ilkokul, hem ortaokul olarak hizmet verecek okullarda olacak.

 

Farklı binalarda eğitim verecek okullarda, öğrencilerin bina girişleri de ayrı olacak. Bu nedenle, ilimizde çok sayıda okulda bu girişlerin ayrılması için çalışma yapılması gerekiyor. Okulların büyük bölümü, bu bölmenin ne şekilde yapılacağı yönünde Valilik’ten açıklanacak genelgeyi bekliyor.

 

 

 

 

e okul, 2012 e okul kayıt, 2012 e okul kayıtları, 2012 e okul kayitlari, 2012 e okul kayıt sonucları, 2012 e okul kayıtlarının sonuçları,2012  e-kayıt e okul

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.