2013 ve 2014 İl İçi Kılavuzu Karşılaştırması

2013 ve 2014 İl İçi Kılavuzu Karşılaştırması

2013 ve 2014 İl İçi Kılavuzu Karşılaştırması

 Öğretmenlerin 2014 yılı il içi yer değiştirme işlemleri için kılavuz yayımlandı. 12 Mayıs’ta başvurular başlayacak. Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği hükümleri  dikkate alınarak tercihler alınacak. 31 Mayıs esas alınacak söylentisi doğru çıkmamıştır ve 30 Eylül tarihi esas alınarak yer değiştirmeler yapılacaktır. Kılavuzla ilgili önemli maddeleri ve hatırlatmaları sizlerle paylaşıyoruz.


2013-2014 Kılavuzları Karşılaştırması

2013 ile 2014 Kılavuzları birbirine benzemektedir. 2013 Kılavuzu 23 maddeyken 2014 Kılavuzu 25 maddeden oluşmuştur. Farklılıkları maddeler halinde değerlendireceğiz.

1)    2013 Kılavuzundaki “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinden İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği Bölümü mezunları, ilkokullar ile ortaokulları; İngilizce öğretmenleri ise, ilkokullar ile diğer okulları tercih edebilecektir.” maddesi 2014 kılavuzunda yer almamıştır.
2)    2013 Kılavuzundaki “Aynı dönemde il içinde yer değiştirme isteğinde bulunan karı koca öğretmenlerden farklı ilçelere atanan eşler, büyükşehir belediye sınırları içinde farklı ilçelere atananlar hariç olmak üzere, özür durumundan yer değiştirme döneminde tekrar başvuruda bulunabilir.” maddesi de  2014kılavuzunda yer almamıştır.
3)    2014 Kılavuzundaki “Doğrudan Bakanlık merkez teşkilâtına bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, istemeleri halinde il içi yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.” maddesi 2013 Kılavuzunda yoktu. Yani yeni bir madde olarak karşımıza çıkmaktadır. 
NOT: Kılavuzda 30 Eylül tarihi esas alınacaktır, 2011 Kasım ayında Van’a 800 öğretmen ataması yapılmıştı. Bu öğretmenler 3 yıl şartı nedeniyle İl içi başvurusu yapamayacaklardır. 
3 Yıllık Çalışma Şartı Olan Öğretmenler

1)    Zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlayan öğretmenler.

2)    Zorunlu çalışma yükümlülüğü olmayan veya bundan muaf tutulan öğretmenler

3)    Sağlık ve eş durumu mazereti sebebiyle zorunlu çalışma yükümlülüğü ertelenecek öğretmenler

4)    30 Eylül 2014 tarihi itibarıyla bulundukları eğitim kurumunda en az 3 (üç) yıllık çalışma süresini tamamlayacak öğretmenler 

3 Yıllık Çalışma Şartı Aranmayan Öğretmenler
1)    Norm kadro fazlası öğretmenler
2)    2012-2013 ve 2013-2014 eğitim ve öğretim yılından itibaren görevli olduğu okulun dönüştürülmesi sonucu istekleri dışında atananlar
3)    2012-2013 ve 2013-2014 eğitim ve öğretim yılından itibaren görevli olduğu okulun kapatılması nedeniyle görev yerleri istekleri dışında değiştirilen öğretmenler.
4)    2012-2013 ve 2013-2014 eğitim ve öğretim yılından itibaren  norm kadro uygulaması nedeniyle görev yerleri istekleri dışında değiştirilen öğretmenler. 
3 Yıllık Süre Hesabında Dikkate Alınacak Hususlar

1)    Kadrosunun bulunduğu eğitim kurumunda sözleşmeli öğretmen veya asker öğretmen olarak geçirilen süreler

2)    Fiilen öğretmen olarak geçirilen süreler
3)    Diğer eğitim kurumlarında ders okutmak üzere ya da eğitim kurumu yöneticisi olarak görevlendirilen süreler
4)    2012, 2013 ve 2014 yıllarında il içinde veya iller arasında yer değişikliği yapıldıktan sonra farklı sebeplerle Bakanlıkça eski görev yerine iade edilenlerin eski ve yeni görev yerlerindeki hizmet süreleri 
Görevlendirilen Öğretmenlerin Yer Değiştirmeleri

·         Bakanlık veya diğer kamu kurum ve kuruluşlarında görevlendirilen öğretmenler,
görevlendirmeleri sona erdirilmedikçe yer değiştirme isteğinde bulunamaz. Ancak,
kadrolarının bulunduğu eğitim kurumuna dönen öğretmenlerden kadrolarının olduğu eğitim kurumunda en az 3 (üç) yıllık çalışma süresini tamamlayanlar, il içi yer değişikliği isteğinde bulunabilirler. 
Yurt Dışındaki ve Aylıksız İzindeki Öğretmenler

·         Yurt dışında görevlendirilenler ile aylıksız izinli olan öğretmenlerden yurt dışı görev süresi veya aylıksız izinlerinin 15 Eylül tarihine kadar sona ereceğini belgelendirenler, diğer şartları da taşımaları kaydıyla, yer değiştirme başvurusunda bulunabilirler. Yer değişikliği gerçekleştirilen öğretmenlerden en geç 15 Eylül tarihi itibarıyla görevine başlamayanların atamaları il millî eğitim müdürlüklerince iptal edilecektir. 

Soruşturma Geçiren Öğretmenler
·         İl içinde soruşturma sonucu görev yeri değiştirilen öğretmenlerin hizmet süresinin hesabında, daha önce görevli oldukları eğitim kurumlarında geçen hizmetleri de dikkate alınır. Ancak bu durumdaki öğretmenler, 3 yıl geçmeden daha önce görev yaptıkları eğitim kurumuna veya ilçeye atanmak üzere yer değiştirme isteğinde bulunamazlar. 

Bilişim Teknolojileri Alan Öğretmenleri
·         Bilişim Teknolojileri alan öğretmenlerinden “Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği”,“Matematik-Bilgisayar Bölümü”, “İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri”, “Bilgisayar Teknolojisi Bölümü/Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri Bölümü” ve “Bilgi Teknolojileri” mezunları,mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarını tercih edemeyecektir. 

Fen Liseleri ve Spor Liselerine Atamalar

·         Fen liseleri ve sosyal bilimler liselerinin bütün alan öğretmenleri ile spor liseleri ve güzel sanatlar liselerinin görsel sanatlar, müzik ve beden eğitimi öğretmenleri tüm eğitim kurumlarını, ilgili mevzuatına göre Anadolu liselerine atanan öğretmenler ise fen liseleri ile sosyal bilimler liselerini de tercih edebilecektir.
·         Spor liseleri ve güzel sanatlar liseleri dışındaki eğitim kurumlarında görevli Görsel Sanatlar,Müzik ve Beden Eğitimi alan öğretmenlerinden daha önce spor liseleri ile güzel sanatlar liselerinde görev yapmış olanlar, alanlarına göre spor liselerini ve güzel sanatlar liselerini tercih edebilecektir. 
         
HATIRLATMALAR

1)    İl içi yer değişikliği başvuruları 12-16 Mayıs 2014 arasında yapılacaktır.

2)    Atamalar 20-21 Mayıs 2014’te yapılacaktır.

3)    İlişik kesmeler ise 16 Haziran’dan itibaren başlayacaktır.

4)    İl içi yer değişikliği yapan öğretmenler, il dışı yer değişikliğine başvuru yapamayacaktır.

5)    En çok 25 tercih yapılabilecektir.

6)    Başvuru süresi içinde yapılan başvurular iptal edilebilecektir.

7)    Hizmet puanı hesabında 16 Mayıs tarihi esas alınacaktır. 


Gazetekamu.Com

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.