2016 Zamlı Memur ve Öğretmen Maaşları

2016 Zamlı Memur ve Öğretmen Maaşları

2016-2017 zamlı memur ve öğretmen maaşları ne kadar oldu ?

Hükümet ile memur sendikaları arasındaki yaklaşık 2,6 milyon memur ile 1,9 milyon memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri dün anlaşmayla sonuçlandı.


ENFLASYON ALTINDA KALIRSA FARK VERİLECEK
Hükümet memura 2016 yılı için yüzde 6+5, 2017 için yüzde 3+4 önerdi. Bu oranlar gerçekleşen enflasyon altında kalırsa ayrıca farkı verileceği belirtildi.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 1919 LİRA
Bugün'den Yelda Ataç'ın haberine göre Sözleşmeyle Ocak 2016 itibariyle en düşük memur maaşına 108 lira, ortalama memur maaşına 144 lira zam gelecek. Böylece en düşük memur maaşı 1919, ortalama memur maaşı 2 bin 551 lira olacak.


4C'LİYE 150 LİRA EK ÖDEME
Hafta sonu nöbet sınav ücretleri 58 liradan 132 liraya çıkarılacak. Döner sermaye ödemeleri tavan oranı artışıyla, bir hemşireye yapılan döner sermaye ödemesinde 180 liraya varan artış sağlanacak.
4C kapsamında çalışan geçici personel ile sözleşmeli personelin kad-rolu pozisyonuna geçirilmesi için çalışma yapılacak. 4C’liye 150 lira ek ödeme yapılacak. Yurtdışı personeline aile yardımı ödenecek.

TAPU ÇALIŞANLARINA FAZLA ÇALIŞMA ÜCRETİ
Eş durumu tayinlerinde özel sektör için 3 yıl şartı 1 yıla indirildi. Cuma namazı saatinde memurların izinli sayılması için çalışma yapılacak. Tapu çalışanları için fazla çalışma ücreti ödenecek.

EMEKLİYE EK 100 LİRA
Çalışma Bakanı Çelik, memura verilen zammın aynen uygulanacağı memur emeklisine, eylül ayından itibaren ayrıca yapılacak tazminat düzenlemesiyle ek fark verileceğini söyledi.
Bu aylıkları ortalama 100 lira artıracak. Yüzde 6 zam ile Ocak 2016’da en düşük emekli memur maaşı 81 lira artışla 1442 lira olacak. Eylül ayında ortalama 100 liralık ek artış sağlanırsa, en düşük emekli maaşı Ocak 2016’da 1542 lira olacak.

ORANLAR SORUN OLDU, TOPLANTI SAATİ GECİKTİ
Hükümetin teklif ettiği zam oranı memur taleplerinin ve kamu işçi zammının altında olduğu için sıkıntı çıktı. Son iki gün sabahlara kadar süren görüşmeler yapılırken, cumartesi sabahı 10.30 olarak açıklanan toplantı saati önce 12.00’ye alındı. Sıkıntının giderilememesi üzerine toplantı ancak 12.45’te başlatılabildi. Memur-Sen Başkanı Yalçın, anlaşmanın son yarım saatte sağlandığını söyleyerek, “Tarihi bir ana tanıklık ediyoruz” dedi.

MASADA TARTIŞMA ÇIKTI
Anlaşma Kamu-Sen ve KESK tarafından tepkiyle karşılandı. Bakan Çelik ile değerlendirme yapmalarına izin verilmeyen iki konfederasyon başkanı arasında, Memur-Sen’in de katıldığı sözlü tartışma yaşandı.
KESK Başkanı Lami Özgen ise şu noktaları eleştirdi: "Üçüncü kez bir mizansen sergileniyor. Haklarımız peşkeş çekildi. Satış sözleşmesi, demiştik, yanılmadık. Ali Yalçın hani ilk gün efeleniyordu, orta oyunu oynuyordu. Satış sözleşmesini kabul etmiyoruz. Kul hakkını bu dünyada bu şekilde peşkeş çekiyorsunuz da öteki dünyada nasıl temizleyeceksiniz?”

6 SAAT YERİNE 3 SAAT
Ayrıca verilen zammın bir kısmının Gelir Vergisi olarak geri alınacağını belirten Özgen, öğretmenlere nöbet ücreti 6 saat talep edilirken 3 saat verildiğini, mahkeme ile 4C’lilere 600 lira seyyanen zam çıkarken 150 lira ek ödeme ile var olan hakkın indirildiğini söyledi.


Kaynak: Bugün Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.