28-29 Ekim Öğretmenlere Tatil Mi? Ek Ders Verilecek Mi?

28-29 Ekim Öğretmenlere Tatil Mi? Ek Ders Verilecek Mi?

28-29 EKİM ÖĞRETMENLERE TATİL OLACAK MI? OKULLAR TATİL Mİ? ÖĞRETMENLERİN EK DERSİ KESİLECEK Mİ? EK DERSLER TAM ÖDENECEK Mİ?

29 Ekim 2014 Cumhuriyet Bayramı önümüzdeki hafta kutlanacak. Peki 28 Ekim Salı günü ile 29 Ekim Çarşamba günü öğretmenlere tatil mi? Okullar tatil mi, ders var mı? Tatilse ek dersler ödenecek mi? Detaylar Mebpersonel.com'da...

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı ulusal ve resmi bayramlarda yapılacak törenler yönetmeliğine göre; ''Cumhuriyet Bayramı,  28 Ekim günü saat 13.00'te başlar, 29 Ekim günü saat 24.00'te son bulur'' İfadesi yer almaktadır.

28 Ekim Salı günü öğle vakti saat 13:00′da başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sebebiyle tüm memurlar yarım gün mesai yapacak.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sebebiyle de Çarşamba günü de mesai yapılmayacak. Böylece toplamda 1,5 günlük tatil memurları bekliyor.
 
ÖĞRETMENLERE EK DERS ÖDENECEK Mİ?

Öğretmenler için 1,5 günlük tatil süresinde ek ders ödemesi tam olarak verilecek. Milli bayramlarla ilgili ek ders yönetmeliğindeki ilgili madde şöyle:
 
MADDE 16- b) (Değişik :13/7/2007-2007/12399 B.K.K.) İl düzeyinde millî ve mahallî bayramların kutlamaları için kurulan hazırlık komitelerinde görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, millî ve mahallî bayramların hazırlık çalışmalarına katılan yönetici ve öğretmenler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüğünde katılan öğrencilerin öğrenim gördüğü eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri ile millî bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde (1) ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar. Yukarıdaki maddeye göre milli bayramlarda öğretmenlere ek ders ödenecek. Bu yüzden Cumhuriyet Bayramı tatilinde öğretmenlerin ek dersinde herhangi bir kesinti olmayacak.

MEB ÖĞRETMEN GRUBUMUZA KATILMAK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.