Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğünden Öğretmenlere Bir Garip Yasak

Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğünden Öğretmenlere Bir Garip Yasak

Adıyaman Milli eğitim Müdürlüğü okullara gönderdiği yazıda tüm eğitim çalışanlarına kantin dışında hiç bir yerden çay ve benzeri içecekleri almamasını emretti.Bu yazı öğretmenler arasında " evdeki çayı da kantinden mi alacağız " diye esprilere neden oldu.

 Bu garip yasak ile ilgili olarak Türk Eğitim Sendikası yazılı bir açıklama yaparak yasaktaki amacı sorguladı :

 

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Adıyaman’da kantini olan bütün okullara 18 Kasım 2014 tarihinde bir yazı gönderdi. İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Kazım Çoban imzasıyla gönderilen yazıda aynen şöyle denildi: Okulunuzda görevli öğretmen ve personelin okul kantinleri dışında herhangi bir yerden çay ve benzeri içecekleri temin etmemesi, bu konunun okulunuzda görevli tüm personele imza karşılığı duyurulması hususunda;

          

Gereğini rica ederim.

                                                                                              Kazım Çoban

                                                                                              Milli Eğitim Müdürü V.


Biz de buradan soruyoruz:

 

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü ne zamandan beri öğretmenlerin ve personelin yiyeceklerini, içeceklerini nereden alacaklarına karışmaktadır?

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü kantincilerle ortaklığa mı soyunmuştur?

     Bizim bilmediğimiz bir ortaklık söz konusu ise Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bundan elde ettiği kar payı nedir?

Adıyaman’da eğitim çalışanlarına dışardan satın alma yasağı getirilmesi nasıl bir kafanın ürünüdür?

Bu yazıyla birlikte aklımıza “Adıyaman’da okul kantinleri iflas mı ediyor? sorusu gelmiştir. Zira böyle bir yazının yazılması için okul kantinleri ile ciddi bir birlikteliğin ve Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğünün kasasına okul kantinlerden para akışının olması, okul kantinlerinin de kan ağlaması gerekmektedir.

Anlaşılan o ki; Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü eğitim çalışanlarını yakın takibe almış; kim, neyi, nereden alıyor diye istihbarat toplamıştır. Bunun sonucu olarak da okul kantinlerini tercih etmediği görülen eğitim çalışanlarına demokrasilerde rastlanmayacak bir usulle okul kantinlerini tercih etmeleri hususunda baskı yapmak istemiştir.  

Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün başka uğraşacak işi gücü olmadığı anlaşılmaktadır. Her şey bitmiş, Adıyaman’da eğitimin tüm sorunları çözülmüş, öğretmen sıkıntısı kalmamış, öğrencilere sağlıklı bir eğitim-öğretim ortamı sağlanmış, Adıyaman TEOG’da, üniversite sınavlarında muazzam başarılar elde etmiş olacak ki, sıra eğitim çalışanlarının içeceklerine gelmiştir. Merak ediyoruz; Adıyaman Milli Eğitim Müdürlüğü ne zamandan beri asli işlerini bırakıp, eğitim çalışanlarının midesine kafayı takmıştır? Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü oldu olacak okul kantinleri yerine, dışarıdan alışveriş yapan eğitim çalışanlarını kulaklarından tuttuğu gibi kantinlere göndersin!

Bu yazıyla birlikte öğretmenlerin, personelin okul kantinlerinden alışveriş yapmaları hususunda zorlanması inanılır gibi değildir. Kimisi içeceğini evden getirir, kimisi en yakın marketten alır, kimisi de okul kantinlerini tercih eder. İnsanların hür iradelerine ipotek koymak, onları bir yerden alışveriş yapmaya mecbur kılmak hangi demokraside vardır? Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu talimata uygun davranmayan eğitim çalışanlarına nasıl bir yaptırım uygulayacaktır? Hangi mevzuata göre, hangi cezayı verecektir? Bu yazıyı imzalayan, bu yazının yayınlanmasına izin veren MEB yetkilileri bunları kamuoyuna açıklamalıdır.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı’nın Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu uygulamasından haberi olup olmadığını da merak ediyoruz. Bu yazının gerekçesini Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin herkesi ikna edecek bir şekilde açıklaması gerekmektedir. Aksi taktirde Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü bizim gözümüzde eğitim çalışanlarına yasaklar getiren, okul kantinleri ile iş birlikteliği yapan şaibeli bir kurum olacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

                                                                                 

                                                                 TÜRK EĞİTİM-SEN GENEL MERKEZİ

 

       Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Okullara Gönderdiği Yazı İçin Tıklayınız.      

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.