ALAN DEĞİŞİKLİĞİNDE BİR GARİP UYGULAMA

ALAN DEĞİŞİKLİĞİNDE BİR GARİP UYGULAMA

ALAN DEĞİŞİKLİĞİNDE BİR GARİP UYGULAMA


Alan değişikliği başvurularında bugün son gün, aynı zamanda okulların norm kadro güncellemelerinin de son günü. Bugün alan değişikliği başvurusunda bulunup bir okul tercihinde bulunan öğretmenimiz yarın başvurduğu okulu aradığında başvurduğu alanda norm kadronun kapandığını dolayısı ile daha atanması bile gerçekleşmeden norm kadro fazlası durumuna düştüğünü öğrenebilir. Başvuruda bulunan öğretmenlerimize tercih ettikleri okullarla görüşmelerini, Bakanlığa da başvuru süresini uzatmasını tavsiye ediyoruz.        
Ayrıca başvurular sırasında yan alanı olan sınıf öğretmenlerine yan alan açıldığı halde öğretmenlerimizin yan alana başvurmadan kılavuzun 2.2.1.a) ve b) şıklarındaki öncelik sırasına uymadan doğrudan Zihinsel Engelliler Öğretmenliğine başvurduklarını okul idareleri ve İlçe MEM’lerin de buna onay verdiklerini görüyoruz. Bize göre bu yapılan işlem yanlıştır. 


Eğitim-Bir-Sen Genel Merkez sitesi İl İçi Alan değişikliğinde sıkça sorulan sorular başlığıyla yapılan açıklamada da; 


‘’Soru: Sınıf öğretmeniyim. Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenliği alanında çok sayıda boş norm olmasına rağmen bana açılmıyor, neden? 


Cevap: İl içi alan değişikliği kılavuzunun 2.2 2/a maddesinde yer alan hükümler gereğince, öncelikle mezun olduğunuz alana, sonra varsa yan alanınıza, o da yoksa Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenliği alanına alan değişikliği yapabilirsiniz. Bu nedenle doğrudan Zihinsel Engelliler Sınıf Öğretmenliği alanını tercih etmeniz mümkün değildir. ‘’

Denilmektedir. Bizce ‘’ Öğretmenlerin İl İçi Alan Değişikli Kılavuzu’’ açıklayıcı olmaktan uzak kalmıştır.


HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.