Anadolu Lisesine dönüştürülen okulların ders dağılımları nasıl yapılır?

Anadolu Lisesine dönüştürülen okulların ders dağılımları nasıl yapılır?

Anadolu Lisesine dönüştürülen eğitim kurumları ile genel ve anadolu kısmı bulunan birleşik eğitim kurumlarında Anadolu Lisesi statüsünde bulunan Öğretmenlerin ders dağılımları nasıl yapılır?

 

Millî Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün 22.11.2011 tarih ve 78359 sayılı yazılarında, Danıştay İkinci Dairesinin 12.7.2011 günlü, 2011/1488 Esas sayılı ve Danıştay İkinci Dairesinin 12.7.2011 günlü, 2011/1486 Esas sayılı kararlarına atıfta bulunularak; “… Anadolu Lisesine dönüştürülen eğitim kurumları ile genel ve anadolu kısmı bulunan birleşik eğitim kurumlarında Anadolu Lisesi statüsünde bulunan Öğretmenlerin ders dağılımlarının buna göre yapılması gerekmektedir.” emirleri İl Milli eğitim Müdürlüklerine bildirilmektedir.

 

Bu nedenle Anadolu Lisesine dönüştürülen eğitim kurumları ile genel ve anadolu kısmı bulunan birleşik eğitim kurumlarında Anadolu Lisesi statüsünde bulunan Öğretmenlere Anadolu Lisesi kısmındaki derslerin verilmesi gerekmektedir.

 

 

 

Ahmet KANDEMİR

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.