Anayasa Mahkemesinin Aday Öğretmenlere Mülakat Kararının Tam Metni

Anayasa Mahkemesinin Aday Öğretmenlere Mülakat Kararının Tam Metni

Aday öğretmenler için temel kanuna eklenen "yazılı ve sözlü sınava" ibaresinin dava açıldıktan sonra 6552 Sayılı Kanun'un 95. ve 6569 Sayılı Kanun'un 24. maddeleriyle değiştirildiğinden, konusu kalmayan bu cümleye ilişkin anayasa mahkemesince iptal istemi hakkında karar verilmesine yer olmadığına oy birliği ile karar verilmişti.Gerekçeli kararın tam metni mebpersonel.com

   Anayasa mahkemesi , aday öğretmenler için 6528 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile beraber getirilen yazılı ve sözlü sınav şartına dair yürürlüğü durdurma talebini reddinin gerekçeli kararını  4 Mart 2015 Tarihli ve 29285 Sayılı Resmî Gazetede yayınladı.


ANAYASA MAHKEMESİNİN ADAY ÖĞRETMENLERE MÜLAKAT UYGULANMASINI ÖNGÖREN MADDE İÇİN AÇILAN DAVADAKİ KARARININ TAM METNİ İÇİN TIKLAYINIZ ....

(verdiğimiz linkten ,Anayasa Mahkemesinin 4/12/2014 Tarihli ve E: 2014/99, K: 2014/181 Sayılı Kararı'nı açarak ulaşabilirsiniz)


Davayı esastan görüşen Anayasa Mahkemesi, 6528 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 5. maddesiyle 1739 sayılı Milli Eğitim temel Kanunu'nun 43. maddesine eklenen altıncı fıkranın birinci cümlesinde yer alan "yazılı ve sözlü sınava" ibaresinin, 6552 Sayılı Kanun'un 95. ve 6569 Sayılı Kanun'un 24. maddeleriyle değiştirildiğinden, konusu kalmayan bu cümleye ilişkin iptal istemi hakkında karar verilmesine yer olmadığını oy çokluğuyla kararlaştırdı. Yüksek Mahkeme, kalan bölümün Anayasa'ya aykırı olmadığına ve iptal isteminin reddine karar verdi.


MEBPERSONEL.COM ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.