Bakan Akdağ: 2 bin kişi göreve iade edildi

Bakan Akdağ: 2 bin kişi göreve iade edildi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 2 bin kişinin göreve iade edildiğini söyledi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, görevden uzaklaştırılan kişilerden yaklaşık 2 bin kişinin göreve iade edildiğini açıkladı.

Bakan Akdağ, gündeme dair soruları A Haber'e yanıtladı.

"BİLİM İNSANLARI VATANDAŞLARI DOĞRU BİLGİLENDİRMELİ"

Bilim insanlarının sürekli gündemde kalmak için açıklamalarda bulunmalarını doğru bulmuyorum. Bahsettiğiniz kişinin (Canan Karatay) açıklamalarını takip ediyorum. Benim ticaret için herhengi bir internet sitem yok deyişini kabul ediyorum ama takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bilim insanları vatandaşları doğru bilgilendirmeliler. İnternet ortamında her derde deva ilaç satılıyor, bu mümkün değil.

KİM HASTA HAKKINI GASP EDERSE...

Hastaların fotoğraflarını paylaşan hemşire hakkında; Bu hususta yıllar önce bir genelge yayınladık ve takipçisi oldum. Kim hasta hakkını gasp ederse en ağır ceza ile cezalandırılacaktır. Son gündelerde gündemde olan hemşire hakkında soruşturma açıldı. Kendisi de en ağır şekilde cezalandırılacaklar.

VATANDAŞ TAZMİNAT DAVASI AÇMALI

Hasta hakları günü;

Vatandaşın bu kişilere tazminat davası açma hakkı vardır. Ve vatandaşlarımızın haklarını ihlal eden sağlık çalışanlarına dava açılsın. Hastalara siz diye hitap etmeyen sağlık çalışanları işlerini iyi yapmıyorlardır. Hastaların 30 saniyelik bir görüşmeleri dahi saygı çerçevesinde gerçekleşmeli, o hastaya hasta yakınına sandalye olmalı.

2 BİN KİŞİ GÖREVE İADE EDİLDİ

FETÖ soruşturması kapsamında; görevden uzaklaştırılan kişilerden yaklaşık 2 bin kişi göreve iade edildi.

Kuzey Irak'tan gelecek göç dalgası;

Sağlık Bakanlığı Kuzey Irak'tan gelecek muhtemel göçe teknik ve gönüllü olarak hazırız.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.