Bakan İsmet Yılmaz'dan Öğretmenlere 3600 Ek Gösterge Açıklaması

Bakan İsmet Yılmaz'dan Öğretmenlere 3600 Ek Gösterge Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'dan Öğretmenlere 3600 Ek Gösterge Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a öğretmenlerin ısrarla talep ettiği "öğretmenlere 3 bin 600 ek gösterge verilmesi" talebi soruldu. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz öğretmenlerin 3 bin 600 ek gösterge talebini karşılamalarının zor olduğunu söyledi. Yılmaz, "Bizim bir milyon öğretmenimiz var. Bu nedenle öğretmenlere 3 bin 600 ek gösterge verilmesi maliyetli bir konu. Ama Maliye Bakanı Naci Ağbal olur derse hemen harekete geçebiliriz. Ancak maliyeden bu konuda olumlu bir işaret yok" diye yanıtladı.

Eğitim-İş Genel Başkanı Mehmet Balık ise hükümetin talebi gündeme dahi almamasına tepki gösterdi. Eğitim-Iş Genel Başkanı Mehmet Balık, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'm 3 bin 600 ek gösterge ile ilgili "Öğretmenler olarak 3 bin 600 ek gösterge için Milli Eğitim Bakanlığına yüz bin imza ile başvurduk. Ama hükümet talebimizi gündemlerine bile almadı. Eğitim çalışanlarının durumu ortada. Yaşam standartları çok düşük.Emekliler de geçim sıkıntısı çekiyor. Eşi çalışmayan bir eğitim çalışanı emekli olduğunda çok zor şartlarda yaşamını sürdürebiliyor. Eğitim çalışanlarına 3 bin 600 ek gösterge verilmezse gelecekleri güvencede değil." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI:

Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Mebpersonel.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.